Erik Pačinda Csehországban folytathatja

Az elmúlt hetekben biztossá vált, hogy Erik Pačinda távozik a DAC csapatától.

Erik Pačinda Csehországban folytathatja
Fotó: Cséfalvay Á. András

A Šport napilap úgy tudja, a kassai születésű játékos a Viktoria Plzeň futballcsapatában folytathatja – akár már idén ősszel.

Világi Oszkár, a futballklub tulajdonosa a napilapnak úgy nyilatkozott, hogy megegyezés született közte, az edző és a játékos közt. Mint fogalmazott, egy külföldi csapat komolyan érdeklődik a játékos iránt, aki még ebben az időszakban átigazolhat.

Erik Pačinda 2015-ben érkezett Dunaszerdahelyre. Először hároméves szerződést kötött a klubbal, amelyet később 2020 nyaráig meghosszabbítottak.

A DAC támadója 93 bajnoki mérkőzésen 32 gólt szerzett. A jelenlegi szezonban négy gólt lőtt, legutóbb a nagyszombatiak elleni derbin, a hosszabbításban rúgta a győztes találatot.

Amint arról korábban beszámoltunk, Pačinda szeptember végén a TA3-nak úgy nyilakozott, bízik benne, hogy sikerül előre lépnie és csapatot váltania. A nyilatkozat előtt a játékos több alkalommal is a cserepadra került, majd a nyilatkozata után a csapat úgy döntött, felfüggesztik a játékát, így az edzéseken sem vett részt.

Pačinda korábban nem titkolta, hogy különböznek a nézeteik Peter Hyballával. A vezetőedző azonban cáfolta, hogy az elmúlt időszakban nézeteltérésbe került volna a játékossal.

A Viktoria Plzeň jelenleg a cseh bajnokság második helyén áll, s csupán a rosszabb gólkülönbség miatt állnak a listavezető Slavia Praha mögött.


(para)