Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Eric Davis: Az első világbajnoki gólt illik megünnepelni

Nem történt meg a csoda. A panamaiak, a DAC védőjével, Eric Davis-szel a keretükben, az első világbajnoki szereplésük alkalmával nem jutottak tovább a csoportból – írja az fcdac.sk.

Eric Davis: Az első világbajnoki gólt illik megünnepelni
Fotó: fcdac.sk

Ez már a második csoportkör után nyilvánvalóvá vált. Az első találkozón a „Los Canaleros” 0:3-as vereséget szenvedett a belgáktól, míg a következő fellépésükön még nagyobb pofonba szaladtak bele: Anglia 6:1-re ütötte ki őket.

„Nagyon szomorúak vagyunk. Láthattuk, hogy még sokat kell dolgoznunk és tanulnunk annak érdekében, hogy megközelítsük a világ legjobb csapatainak színvonalát. Az oroszországi részvételünk egy kiváló tapasztalat és meggyőződésem, hogy előre mozdítja az országunk labdarúgását. Panama lassan kezdi elhinni, hogy képesek vagyunk rá,” mondta Davis, aki hazája második fellépésén is végig a pályán volt.

A Fortuna Liga egyetlen világbajnoki képviselője ismét a csapata legtöbbet beadó játékosa volt (3) – csakúgy, mint Belgium ellen. „Élmény olyan sztárok ellen futballozni, mint Kane vagy Sterling. Az eredmény ellenére életem végéig emlékezni fogok erre,” jelentette ki.

Feltűnő volt a panamaiak Baloy találata utáni gólöröme, amellyel 1:6-ra szépítettek. A panamai játékosok úgy ünnepeltek, mintha a győztes gólt szerezték volna meg a hosszabbításban. „Ez volt Panama történelmi első világbajnoki találata, ezt pedig alaposan meg kellett ünnepelni,” állapította meg a 27 éves bal lábas futballista.

Panama csütörtök este 20.00 órakor Tunéziával találkozik Szaranszkban. Mindkét csapatnak ez lesz az utolsó fellépése a tornán. „Kiegyenlített csatát várok, és bízom benne, hogy sikerül győznünk, örömet okozva ezzel a szurkolóinknak,” kívánta Eric Davis, aki a világbajnokság után egy nagyjából kéthetes pihenőt kap, csak ezt követően csatlakozik a DAC-hoz.

fcdac.sk