Elutasították a Slovan kérelmét a DAC elleni rangadó elhalasztására

A Slovan Bratislava futballklub weboldalán közölte, hogy a Ligás Klubok Uniója (ÚLK) elutasította kérelmüket a DAC elleni vasárnap délutáni rangadó elhalasztására, amit a csapatnál elterjedt koronavírus-fertőzésre való tekintettel nyújtottak be. Ugyanerre kérték a DAC-ot is, ám nem született megegyezés.

Elutasították a Slovan kérelmét a DAC elleni rangadó elhalasztására
Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

"Mivel az ÚLK, mint a bajnokság irányító szerve csupán az előírások alapján járhat el, így a mérkőzés elhalasztása csak akkor jöhetett volna szóba, ha a klubok erről megegyeznek, illetve az ellenfelünk belemegy. Ilyen megegyezésre, illetve beleegyezésre viszont nem került sor" - jegyezte meg a klub. 

Hozzáteszik, minden lehetőséget kihasználtak, hogy a mérkőzést egy másik terminusban játszhassák le a teljes csapattal, "mivel azonban ez nem lehetséges, kénytelenek vagyunk az ÚLK érvényes rendelkezései szerint eljárni".

A klub egyelőre továbbra is csak azt az információt közölte, hogy az A-csapat keretében 14 játékos koronavírus-tesztje lett pozitív, miközben a Slovan A-csapatának kerete 26 játékosból áll. Közölték még, hogy a nap folyamán tájékoztatnak a csapaton belüli szituációról, az összeállításról és a stábról.

(parameter)