Először a MOL Football Academy szervezésében: U11-es szlovák kupadöntő

Hétvégén – június 15-én, szombaton és június 16-án, vasárnap – második alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai akadémiák U11-es kupadöntője. Tavaly a pozsonyi Slovan, idén pedig a DAC 1904 ragadta meg az esemény szervezési jogát. A torna mérkőzéseinek helyszíne a MOL Football Academy.

Először a MOL Football Academy szervezésében: U11-es szlovák kupadöntő
Fotó: fcdac.sk

„Az alapötlet – vagyis egy szlovák U11-es kupadöntő megrendezése az ország összes futballakadémiájának részvételével – tavaly született meg, a Slovan szervezésében. Ez az esemény rámutatott arra, milyen fontos kezdeményezésről van szó, s egyúttal arra motivált minket, hogy ragadjuk meg a kupa szervezési jogát. Biztos vagyok abban, hogy a dunaszerdahelyi MOL Football Academy fantasztikus létesítménye új dimenziót nyit majd a torna szervezésében. Az esemény célja: attraktívabbá tenni az előkészítő kategóriák versenyeztetését, javítani a kommunikációt az egyes csapatok és akadémiák közt. Reméljük, hogy játékosaink új barátságokra tesznek majd szert és új élményekkel is gazdagodnak. Meg vagyunk győződve arról, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség és a Ligás Klubok Uniója támogatásával szervezett torna hozzájárul a szlovák futball fejlődéséhez, s így a DAC 1904 is aktív részese lehet mindennek” – nyilatkozta a torna szervezésével kapcsolatban Németh Krisztián, a MOL Football Academy ifjúságért felelős sportigazgatója.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK:

A torna időpontja és helyszíne:

A torna 12 csapat részvételével június 15-én és 16-án kerül megrendezésre Dunaszerdahelyen – a mérkőzéseket a MOL Football Academy természetes füves pályáin játsszák majd (kedvezőtlen időjárás esetén műfüves pályán).

A résztvevő csapatok: 

FK DAC 1904, ŠK Slovan Pozsony, MŠK Zsolna, AS Trencsén, Szpartak Nagyszombat, FC Nyitra, FK Szenice, MFK Rózsahegy, Tatran Eperjes, MFK Zemplín Nagymihály, FK Poprád, FK Železiarne Zólyombrézó.

Játékidő:

A mérkőzések játékideje 1x25 perc. Az egyes találkozók között 5 perces szünetek várhatók.

A mérkőzések időpontjai:

fcdac.sk