*á.š Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - Slovan 0:0 | DAC

Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - Slovan 0:0

A nyári felkészülés második mérkőzését a bajnok pozsonyi Slovan ellen abszolválta Adrian Guľa legénysége. Helyzetek voltak, a kapufát is eltaláltuk, de a gól ma egyik csapatnak sem jött össze.

Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - Slovan 0:0
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

A DAC akadémiája adott otthont csapatunk második mérkőzésének a nyári felkészülési időszakban. A szombati, Pohronie elleni 3:1-s siker után ezúttal még nagyobb kihívás állt a sárga-kékek előtt: a bajnoki címvédő látogatott Dunaszerdahelyre. A két rivális ritkán játszik egymással edzőmeccset, az utolsó ilyet még 2007 januárjában rendezték.

Adrian Guľa ma is tizenegy játékost nélkülözött: Ricardo, Rymarenko, Balić, Pinto, Bögi, Kalmár és Szendrei sérülés miatt hiányzott, míg négy válogatottunk, Ciganiks, Davis, Blackman és Krstović csak az utolsó 24 órában tért vissza.

Válogatottjanik, Veszelinov, Blackman, Davis, Ciganiks, Njie, Nebyla és Krstović csak a jövő hét elején csatlakoznak, míg kisebb-nagyobb sérülés és betegség miatt Ricardo,Balić, Pinto, Bögi, Sharani, Kalmár, Szendrei és Balogh sem állt új vezetőedzőnk rendelkezésére.

A szombati meccshez hasonlóan ezúttal is a keretben volt néhány játékosunk az akadémiánkról (Raška, Lehotský, Kňaze, Demjanovič) és a somorjai farmcsapatunkból (Trnovský, Yarosh, Nagy, Marić-Bjekić, Vrábel). A győri középpályás Vitális Milán személyében pedig egy régi-új arcot is láthattunk.

A biztonsági okokból nézők nélkül játszott találkozó elején Šaponjić járt közel a gólszerzéshez, ám Veszelinov bravúrosan védett. Az 18. percben is kapusunk volt a főszereplő, amikor Dražić kísérletét hárította, húsz perccel később pedig Holman lövésénél Andzouana mentett a gólvonalról.

Fordulás után Szánthó jó 25 méterről eresztett meg nagyszerű lövést szabadrúgásból, a vendégeket a felső léc mentette meg. Ezt követően Hahn került helyzetbe, ám fölé célzott. A vendégek Adler révén szerezhették volna meg a vezetést, aki a 82. percben teljesen egyedül az üres kapu mellé lőtt. A 0:0-s eredmény csalóka, lehetőségek születtek mindkét oldalon, és a nehéz megterhelés közepette lévő két csapat meccsénél a tempóra sem lehetett panasz.

Csapatunk négy mérkőzést abszolvál a nyári felkészülési időszakba. A harmadikat szombaton, június 25-én, 11:00 órától ismét a MOL Akadémián rendezik, ahol az NBII mosonmagyaróvári újoncát fogadjuk.

DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 0:0
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2022. június 22., szerda, 17:30 ó, felhős, változékony idő, +22°C
Góllövők: -
Sárga lap: 75. De Kamps
Játékvezető: Kišš - Ferenc, Juhos, 0 néző
DAC: Veszelinov (58. Trnovský) - Andzouana (70. Vitális), Kružliak, Brunetti, Yarosh (65. Yarosh) - Dimun (85. Nagy), Njie (46. Nebyla) - Moumou (70. Sharani), Veselovský (46. Balogh), Szánthó (58. Marić-Bjekić) - Hahn (58. Andrezinho)  Edző: Adrian Guľa.
Slovan: Chovan (46. Trnovský) - Hrnčár (46. Puschek), Agbo, Križan (46. Medveděv), Vojtko (46. Kankava) - Lichý (46. De Kamps), Holman (74. Hrnčár), Mustafić (89. Nikitin) - Dražić (46. Čavrić), Šaponjić (46. Green), Zmrhal (62. Adler). Edző: Vladimír Weiss.

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 0:3, mellé 7:8
Szöglet – 4:5
Les – 1:6

(dac1904.sk)