Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Elhunyt Lazár György, a DAC egykori játékosa

Hetvenegy éves korában elhunyt a DAC egykori játékosa, Lazár György – adta hírül az fcdac.sk.

Elhunyt Lazár György, a DAC egykori játékosa
Fotó: fcdac.sk

Lazár György (1946.02.10. - 2017.11.05) 1966-ban igazolt Dunaszerdahelyre, és több mint egy évtizeden át viselte egyesületünk mezét. Góljaival hozzájárult az 1967/68-as idényben kerületi bajnokságot nyert csapat sikeréhez. Épp ő szerezte a bajnoki aranyat és a divízióba való feljutást jelentő találatot az utolsó fordulóban, a Szenice ellen 1:0-ra megnyert találkozón.

A Brányik Sándor - Sidó Ferenc szerzőpáros, „Száz év - száz legjobbja“ című könyvben így írnak Lazár futballtudásáról:

„Ez az a galántai? – kérdezgették kíváncsian a szurkolóink, amikor a zömök Gyuri először jelent meg csapatunkban. Láthatóan nem fűztek hozzá nagy reményeket, de negyed óra elteltével az új fiú már magára vonta figyelmüket. Mert Lazar ötletgazda játékát szemet gyönyörködtető cselekkel és robbanékonysággal díszítette. Nem csoda, hiszen a nagyszombati ifik között jó alapokat kapott. Annál inkább bosszantó, hogy tárházából éppen a helyzetek felismerése hiányzott. Egy cselért olykor feláldozta gólszerzési lehetőségeit. Az ő vérében még benne vibrált a foci játszadozó lírája. Hiszen 35-40 évvel ezelőtt még tetszést váltott ki, ha a csatár egyik ötletből a másikba ugrott anélkül, hogy a kapuhoz vezető utat kereste volna. Ezzel együtt mondjuk ki: Juraj Lazar remek focista volt. Az olyanok nélkül, mint ő, bajosan kaptunk volna Majorost, Mičinecet, Tóthot és a hozzájuk hasonlókat. Ezért érezzük úgy, hogy a pedagógus Juraj Lazar kevés teret kapott a DAC utánpótlás-nevelésének folyamatában.“

Lazár György temetése 2017. november 10-én, pénteken 15 órától lesz a dunaszerdahelyi temetőben.

fcdac.sk