*á.š Elhalasztják a Pőstyén-DAC kupamérkőzést! | DAC

Elhalasztják a Pőstyén-DAC kupamérkőzést!

A Szlovák Labdarúgó-szövetség döntése alapján elhalasztják a Slovnaft Cup e heti találkozóit. Köszönhető ez annak, hogy a Fortuna Ligában felbukkant az első koronavírusos eset.

Elhalasztják a Pőstyén-DAC kupamérkőzést!
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

A Slovnaft Cup azon összecsapásait, amelyeken a hét közepén a Fortuna Liga csapatai léptek volna pályára, egyelőre ismeretlen időre elhalasztják. Minderről a  Szlovák Labdarúgó-szövetség tájékoztatott hivatalos honlapján.

"A Szlovák Labdarúgó-szövetség a Fortuna Liga egyik csapatánál található pozitív COVID-19 teszt alapján határozatlan ideig elhalasztja a Fortuna Ligában szereplő csapatok mérkőzéseit a Slovnaft Cup legközelebbi fordulójában, amely a SZLSZ hatásköre alá esik. A kupa második fordulóját e hét folyamán, kedden és szerdán, tehát 2020. augusztus 19-én és 20-án rendezik. A SZLSZ ezzel a lépéssel szeretné megelőzni a koronavírus esetleges tovább terjedését a regionális klubokban és az élvonalbeli csapatoknál – főleg azoknál, amelyek érdekeltek az európai kupasorozatokban" - szerepel a közleményben.

"A halasztás a mi első mérkőzésünket is érinti a Slovnaft Cup keretén belül, amelyen 2020.08.19-én, 17.00 órai kezdettel Pöstyénben léptünk volna pályára. A találkozó új időpontja egyelőre még nem ismert"

- írja internetes weboldalán a DAC.

-para-