Elefántcsontparti csatárt igazolt a DAC

A fiatal elefántcsontparti válogatott játékos 2019 nyaráig kötött szerződést klubbal - írja az fcdac.sk.

Elefántcsontparti csatárt igazolt a DAC
Vakoun Issouf Bayo (Fotó: fcdac.sk)

A huszonegy éves támadó, Vakoun Issouf Bayo 18 évesen már az elefántcsontparti élvonal legjobb góllövője és legjobb játékosa címet is kiérdemelte a 2014/2015-ös szezonban. Kiváló teljesítményének köszönhetően meghívást kapott a válogatottba, és az egyik legjobb afrikai klub, az Etoile Sportive du Sahel máris szerződést kínált a számára. A híres tunéziai egyesületben ugyancsak a csapat legjobb góllövője lett.

Mivel Tunézióban egy csapat színeiben csak két külföldi játékos léphet pályára, és Bayo ezért kevés lehetőséget kap, kérte tunéziai szerződése felbontását. A DAC edzőit meggyőzte, így a klub úgy döntött, hogy szerződést kínál számára.

„Vakoun Issouf Bayo fiatal támadó, akiben ott a potenciál, tulajdonságai pedig beillenek a klubfilozófiánkba. Elsősorban erejével és gyorsaságával tűnhet ki a pályán. Olyan típusú játékosról van szó, aki nem riad vissza a test test elleni küzdelemtől, s ezáltal kellemetlen ellenfele lehet a védőknek“ – nyilatkozta a klub hivatalos weboldalán Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

A jelenleg sérült Souleyman Kone után Bayo a DAC történelmének második elefántcsontparti játékosa. Bayo a 15-ös számú mezt fogja viselni, és már a mai kupamérkőzésen Rossi edző rendelkezésére állhat.

(fcdac.sk)