*á.š Egy gól és más semmi – így szerepeltek a DAC labdarúgói a szeptemberi válogatott mérkőzéseken | DAC

Egy gól és más semmi – így szerepeltek a DAC labdarúgói a szeptemberi válogatott mérkőzéseken

A DAC felnőtt csapatának öt, ifjúsági együttesének pedig egy játékosa képviselte nemzeti csapatát a szeptemberi válogatott összecsapásokon.

Egy gól és más semmi – így szerepeltek a DAC labdarúgói a szeptemberi válogatott mérkőzéseken
Schäfer András és a magyar válogatott csak az andorraiakat tudta legyőzni (Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport - archív)

Az A csapatból mindegyik labdarúgó a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjében volt érdekelt. Nem túl sikeres három mérkőzésen van túl a magyar válogatott, amely előbb Angliától szenvedett kiütéses vereséget hazai pályán (0:4), majd Albániában egy hajrában bekapott góllal maradt alul (0:1). Kedden azért sikerült legyőzni Andorra legjobbjait (2:1), de a mutatott játék koránt sem volt szemet gyönyörködtető. Schäfer András az angolok és az andorraiak elleni találkozót is végigjátszotta, míg Albániában csak a kispadon foglalt helyet.

Ausztriától (0:2), Skóciától (0:1) és a Feröer-szigetektől is kikapott (1:2) Moldova válogatottja, amelyben a DAC 23 éves támadója, Ion Nicolaescu csak az utóbbi ellen kapott lehetőséget. A fiatal labdarúgó végig a pályán volt, de ő sem tudta megmenteni csapatát a vereségtől.

Gólnak és győzelemnek is örülhetett viszont a sárga-kékek szélsője, Andrejs Ciganiks. A lettek előbb 3:1-re verték otthon Gibraltárt, a hazaik harmadik találatát pedig a DAC 24 éves játékosa szerezte, aki végig a pályán volt. Ciganiks a norvégok ellen is a kezdőben kapott helyet, de Haalandék már nagyobb falatnak bizonyultak, el is vitték a három pontot Rigából (0:2). A dunaszerdahelyiek játékosát a 75. percben váltotta Krollis. A montenegrói találkozón Ciganiks a 63. percben lépett pályára Kamess helyére, de nem tudta gólhoz segíteni csapatát, a mérkőzés pontosztozkodással ért véget (0:0).

Eric Davis és Cesar Blackman is a vb-selejtezőben volt érdekelt Panama válogatottjával, amely előbb gól nélküli döntetlent játszott Costa Ricával, majd háromgólos győzelmet aratott Jamaicában, végezetül pedig értékes remit (1:1) ért el Mexikó együttesével szemben. Davis mindhárom találkozón a kezdőben kapott helyet, és csak a jamaicaiak ellenit nem a pályán fejezte be – a 65. percben lecserélték. Blackman csak a mexikóiak ellen kapott lehetőséget, a 79. percben váltotta Jose Rodriguezt.

A DAC ificsapatának labdarúgója, Szalma Dániel a szlovák U19-es válogatottba kapott behívót, amely Szlovéniában és Horvátországban játszott felkészülési mérkőzést. Albert Rusnák vezetőedző védencei előbb Szaúd-Arábia együttesét verték 2:1 arányban, majd két 1:1-es döntetlen következett Franciaország és Észak-Macedónia fiataljai ellen. Szalma a szaúdiak és az észak-macedónok ellen is végig a pályán volt, a franciák ellen nem kapott lehetőséget.


(tt)