DAC: Vida Máté jó tavaszt vár

Magyar nap volt tegnap Belekben, amelynek során Vida Máté is megszerezte az első gólját a DAC színeiben - írja az fcdac.sk.

DAC: Vida Máté jó tavaszt vár
Fotó: fcdac.sk

Milyen volt a Te szemszögedből a tegnapi, Olimpija Ljubljana elleni mérkőzés?

„Nagyon élveztem, nagyon jól játszottunk, főleg az első félidőben. Működött a letámadásunk, amit elterveztünk, a labdakihozatalok is ültek. Nagyon sok lehetőségünk volt, gólzáporos első félidő volt. Annak pedig nagyon örülök, hogy sikeresek voltunk és meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

Hogy ment a játék a sérülésed után?

„Szerintem mérkőzésről mérkőzésre jobban megy. A felkészülés azon fázisából hagytam ki egy hetet, amely azért fizikálisan fontos lett volna, a fizikai állóképesség miatt, de úgy gondolom, hogy 

mérkőzésről mérkőzésre utolérem magam és ezt tegnap meg is koronáztam egy góllal. Úgy érzem, az edzőtábor végére én is elértem azt az állapotot, azt a formát, amit elvártam magamtól.”

Beszéljünk a gólodról, amely az első volt a DAC színeiben.

„Valamelyik mérkőzést együtt kommentáltuk és kérdezted, hogy mikor lesz az első, én pedig azt válaszoltam, hogy tavaszra szoktam hagyni. Ez egyelőre igaz, de remélem, ez tétmérkőzésen is minél hamarabb bekövetkezik majd. Az edző azt kérte tőlünk, hogy mindig legyen több beinduló ember a védelem mögé, ez volt a mérkőzés külön kitűzött célja. Egy labdára, egy jó indításra ketten-hárman beindultunk – azt hiszem, Taiwóval voltunk ketten, de még talán Herc is. Herctől kaptam egy visszapasszt és azt tudtam továbbítani a kapuba.”

A többi gól is hasonló volt.

„Így igaz, nagyon szép gólokat szereztünk. Külön pikantériája a dolognak, hogy mindhárom magyar gólt szerzett, ezt már régóta vártuk. A bajnokságban volt erre két lehetőség, Szered és Nagymihály ellen, mindkét mérkőzésen volt nekem is lehetőségem. Azt a mai napig megkapom a fiúktól, hogy már lehetett volna olyan, hogy mindhárman gólt rúgunk, de most végre összejött.”

Véleményed szerint milyen lesz a DAC tavasza?

„Az első mérkőzés kulcsfontosságú lesz, az meghatározhatja az egészet. Ha ott jó eredményt tudunk elérni, akkor a Slovan tényleg nagyon felkötheti a gatyáját. Ha esetleg kevésbé jó eredményt érünk el, amit jelenleg nem tudok elképzelni, akkor is egy jó tavaszt várok, hiszen jó erősítések érkeztek. Igaz, hogy Bayo elment, de rengeteg olyan új játékos érkezett, aki helyet követelhet magának a kezdőcsapatban.”

fcdac.sk