DAC: Vida Kristopher jövőre is folytatná az európai kupaszereplést

Az első Európa-liga gólja után nem volt felhőtlenül boldog a magyar támadó – írja az fcdac.sk.

DAC: Vida Kristopher jövőre is folytatná az európai kupaszereplést
Fotó: fcdac.sk

„Jó érzés volt betalálni, de nem vagyok olyan boldog, mint kellene, hiszen kikaptunk 4:1-re. Ezzel egyáltalán nem lehetünk elégedettek”  – nyilatkozta az fcdac.sk stábjának Vida Kristopher a minszki repülőtéren, röviddel a csütörtök esti felszállás előtt.

Krisz a Dinamo stadionjában szerezte meg az első gólját a nemzetközi kupaporondon, a 73. percben Herc átadása után épp ő állította be a végeredményt.

A fehérorosz ezüstérmes kettős győzelemmel és összesítésben 7:2-es gólaránnyal búcsúztatta a DAC-ot az Európa-ligától. Játékban - elsősorban a hazai találkozót tekintve - talán nem volt ekkora különbség a két csapat között. 

„Főleg az első mérkőzésen lehetett volna még többet alkotni, és ha ott jobb eredményt érünk el, akkor Minszkben könnyebb dolgunk van. Így nagyon nehéz szituációból indultunk, és nem is tudtuk megoldani.”

Már vasárnap újabb esélyt kap a csapat, hogy visszatérjen a győztes útra. A nyitrai stadionavató este 7-kor kezdődik. 

„Ezt a meccset be kell húzni. Most már csak a bajnokságra és a szlovák kupára összpontosítunk. Megyünk tovább, az Európa-ligának vége, de, remélhetőleg, jövőre folytatjuk” 

– tette hozzá a 23 éves Vida, aki az első két bajnokin két gólt jegyzett.

A teljes Vida-interjú a Belavia légitársaság repülőgépéről:

 

fcdac.sk