DAC-válogatott: Újfent betalált a sárga-kékek korábbi játékosa, Ronan gólpasszokat osztogatott (videó)

Az októberi válogatott megmérettetésekhez hasonlóan ezúttal is a DAC felnőttcsapatának kilenc labdarúgója kapott meghívót hazája válogatottjától. Lássuk, hogyan szerepeltek, a sárga-kék játékosok!

DAC-válogatott: Újfent betalált a sárga-kékek korábbi játékosa, Ronan gólpasszokat osztogatott (videó)
Fotó: TASR

A szlovák válogatottat ezúttal egy DAC-játékos sem képviselte, a magyar nemzeti csapatban viszont ketten is ott voltak. Az új Puskás Aréna felavatása alkalmából rendezett Uruguay elleni barátságos mérkőzésen Kalmár Zsolt és Vida Máté is a kezdőben kapott helyet. A dél-amerikaiak 2:1-es győzelmével végződő találkozón Vida végig a pályán volt, Kalmárt viszont a 83. percben sérülés miatt le kellett cserélni. Mint kiderült, a DAC csapatkapitánya, aki nemrégiben tért vissza sérüléséből, bokatörést szenvedett, amiért előreláthatólag hónapokat kell majd kihagynia.

A magyar válogatott kedden sorsdöntő Eb-selejtezőn lépett pályára Walesben, ahol biztosíthatta volna kijutását a jövő évi Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese viszont 0:2-es vereséget szenvedett, és mivel Szlovákia otthon legyőzte Azerbajdzsán együttesét, a magyarok csak a csoport 4. helyén végeztek. Vida Máté végig a kispadon ült a szigetországiak elleni mérkőzésen.

Matej Oravec és a szlovák U21-es válogatott felkészülési mérkőzésen és Eb-selejtezőn volt érdekelt. Csütörtökön a szlovákok magabiztos 3:0-s győzelmet arattak a fehéroroszok ellen. A találkozó második gólját a DAC-tól a Petržalkánál kölcsönben szereplő Almási László szerezte, Oravec viszont nem volt benne a meccskeretben. Nem úgy a grúzok elleni Eb-selejtezőn, ahol a védelem közepén számított rá Adrián Guľa szövetségi kapitány. A két piros lapot és a hajrában egy kis dulakodást is hozó találkozót végül a szlovákok nyerték meg 3:2-re, a hazaiak második találatát az egykori DAC-játékos, Christián Herc szerezte.

Martin Jedlička és Connor Ronan szintén Eb-selejtezőn lépett pályára a cseh, illetve az ír U21-es csapatban. A sárga-kékek hálóőre a kispadról nézte végig, ahogy csapata 6:0-ra elgázolja San Marino együttesét, a horvátok elleni idegenbeli találkozón viszont már a kapuban kapott helyet. Jedlička egy gólt kapott, csapata viszont kettőt rúgott (1:2), így a csehek elhozták a három pontot Horvátországból és veretlenül vezetik csoportjukat.

Szintén vezeti csoportját az ír U21-es csapat, amely előbb Örményországban aratott 1:0-s győzelmet, majd hazai pályán 4:1-re kiütötte a svéd nemzeti csapatot. Connor Ronan az első találkozón a 77. percig a pályán volt, a svédek elleni meccsen viszont a félidőben állt be csereként. A DAC fiatal motorja meg is hálálta a bizalmat: két gólpasszának is köszönhetően csapata 4:1-es győzelmet aratott.

A panamai válogatottba ezúttal csak Cesar Blackmant hívták be, de ő sem tudott segíteni csapatán: a DAC-szélsőmindenese a kispadról figyelte végig, ahogy csapata 0:3-as vereséget szenvedett Mexikótól a Nemzetek Ligájában. Kedden Panama Bolíviát fogadta volna felkészülési meccsen, ezt a találkozót azonban elhalasztották.

Venezuela U23-as együttese két felkészülési mérkőzést játszott Paraguayjal, és mindannyiszor vereséget szenvedett. A DAC támadóját, Eric Ramirezt egy félidő után lecserélték az 1:3-ra végződő találkozón, míg a 0:3-as találkozón végig a kispadon volt.

Matúš Malý, Dominik Veselovský, valamint az ificsapatból Bari Krisztián a szlovák U19-es csapatba kapott meghívót, amely a 2020-as Eb selejtezőjében volt érdekelt. A szlovákok előbb 2:1-re nyertek Cipruson (Malý végig a pályán volt, Bari az 50. percben állt be, Veselovský nem kapott lehetőséget), majd hazai pályán 3:0-ra verték Málta nemzeti csapatát (Malý 65 percet kapott, Bari és Veselovský a második félidőben állt be), végül pedig 0:3-as vereséget szenvedtek Olaszországtól (Malý végig a pályán volt, Bari és Veselovský nem kapott lehetőséget).


(tt)