DAC-Trnava – Hélder: "Megmutatkozott, hogy már a harmadik mérkőzésünket játszottuk egy hét alatt"

A DAC hazai pályán kikapott a nagyszombati riválisától, Helder Cristovao csapata negyedik tavaszi bajnokiján sem tudott tehát győzni. Lássuk miként vélekednek a látottakról a vezetőedzők.

DAC-Trnava – Hélder: "Megmutatkozott, hogy már a harmadik mérkőzésünket játszottuk egy hét alatt"
Hélder Cristovao (Fotók: Cséfalvay Á. András)

Hélder Cristovao (DAC): "A futballt nem 70, hanem 90 percig játsszák. A Nagyszombat jobb volt az első félidőben, nálunk pedig megmutatkozott, hogy már a harmadik mérkőzésünket játszottuk egy hét alatt. Ebben a helyzetben pedig ez sok a csapatunk számára. Gólt kaptunk, de a második félidőben jól reagáltunk. Fennakadtunk viszont a nagyszombatiak kompakt védelmén. Minden igyekezetünkkel azon voltunk, hogy támadjunk, az ellenfél pedig a kontrákra játszott. Végül így alakult, és emiatt csalódott vagyok."

Ricardo Chéru (Spartak): "70 percen át mi voltunk a jobb csapat. Azután emberelőnyben már a DAC kontrollálni tudta a mérkőzést. A kiállításig eldönthettük volna már a mérkőzést, melyet addig mi irányítottunk. Helyzeteink is voltak. A második félidőt ugyanolyan stratégiával kezdtük, mint az elsőt. A feszült pillanatokban a végén sikerült kivédekeznünk az ellenfél támadásait, amelyek során sorra küldték a centereket a kapu elé. A meccs hőse Rusov, aki nem hagyta az ellenfelet gólt szerezni, de minden játékos dicséretet érdemel., sikerült erejükön felül teljesíteniük. Az elejétől fogva azt akarjuk a játékosoktól, hogy a győzelemre játsszanak, ennek köszönhetően sikerült az első hatba kerülnünk.

A meccs:
 
FC DAC 1904 – Spartak Trnava 0:1

(parameter)