DAC-Tbiliszi: „A legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt hazai pályán“

Marco Rossi vezetőedző és Marin Ljubičič csapatkapitány tartott sajtótjákoztatót a dunaszerdahelyi MOL Arénában szerda délután.

DAC-Tbiliszi: „A legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt hazai pályán“
Marco Rossi (Fotók: Cséfalvay Á. András)

A sajtótájékoztató témája az Európa Liga selejtezőkörének első mérkőzése, az FC DAC 1904 – Dinamo Tbiliszi összecsapás volt, amelyre csütörtök este 21:00-kor kerül sor Dunaszerdahelyen.

Elsőként Marco Rossi vezetőedző – aki jövő csütörtökig marad a DAC-nál, utána a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára távozik – szólalt fel, aki a csapat felkészülését értékelve elmondta, a játékosok kondíciója jónak mondható, intenzív edzőtábor van az együttes mögött.

„Sokat dolgoztunk, fel vagyunk készülve a párharcra“ – jelentette ki Rossi, hozzátéve, hogy van pár DAC-játékos – név szerint Kalmárt és Vida Mátét említette – akik még csak pár napja érkeztek a csapathoz, így egész biztos, hogy ők nem lesznek végig a pályán csütörtök este.


Kapcsolódó cikk: A grúzok győzni jöttek Dunaszerdahelyre


Az említett két játékoson kívül nem lesz ott a csapatban az az Eric Davis, aki a jelenleg is zajló világbajnokságon a panami válogatottat erősítette. Az FC DAC 1904 kulcsjátékosának számító szélső csak a meccsnapon érkezik Dunaszerdahelyre, a lelátóról fogja figyelni a meccset, de a jövő heti visszavágón várhatóan már bevethető állapotban lesz. Marco Rossi elmondta, természetesen kielemezték grúz ellenfelüket, tudják, mire számítsanak.

„A Tbiliszi hazai ligájában domináns csapatnak számít, bár azt is hozzá kell tennem, hogy a bajnokságban nincsen igazán komolynak mondható vetélytársuk. Biztosan az előnyükre válik, hogy Grúziában jelenleg is zajlik a bajnokság. Csapatuknak vannak kulcsjátékosai, és fel vagyunk készülve arra, hogy őket egyénileg elimináljuk. Bízom csapatunk minőségében, bízom a játékosokban“

– mondta az olasz vezetőedző.

Az együttes trénerét követően az FC DAC 1904 csapatkapitánya, Marin Ljubičič vette magához a szót. A horvát középpályás elmondta, hogy bizakodva állnak a mérkőzés elébe, melyen természetesen a maximumot kívánják nyújtani.

Marin Ljubičič

„Mindenki tudja, hogy az előző szezonban mennyit dolgoztunk, mennyit harcoltunk azért, hogy ide kerüljünk. A holnapi meccs is ugyanolyan lesz, mint a többi, játszanunk kell, hoznunk kell a formánkat. Holnap meg kell mutatnunk, mit is jelent a DAC“ – szögezte le Ljubičič, aki Rossival egyetértve megjegyezte: a legfontosabb, hogy a csapat ne kapjon hazai pályán gólt a vendégektől, ez az első számú cél.

„Nehéz meccs áll előttünk, de minden tőlünk telhetőt megteszünk majd a sikerért“ – fűzte hozzá a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya.

Ami a csapat motiváltságát illeti, Marco Rossi elmondta, hogy ezen a téren nem szenvednek hiányt.

„Az emberek itt Dunaszerdahelyen nagyon régóta várnak erre a mérkőzésre, így a csapatból nem hiányzik a motiváció. Boldoggá akarjuk tenni a szurkolóinkat, és csütörtökön ezért mindent meg fogunk tenni“

– árulta el a csapat célját Rossi, aki az együttes felállítását egyelőre nem adta az újságírók tudtára.

„Már most tudom a felállítást, de a mai tréning után még meg kell állapítanom, hogy minden rendben van-e“ – mondta az FC DAC 1904 vezetőedzője.

(db)