DAC: „Sokan már bajnoknak hiszik a Slovant, de a futball olykor elég őrült tud lenni”

A DAC futballklub február 15-én, pénteken megtartotta a tavaszi idény előtti sajtótájékoztatóját.

DAC: „Sokan már bajnoknak hiszik a Slovant, de a futball olykor elég őrült tud lenni”
Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

A keretet és a csapat céljait Világi Oszkár klubtulajdonos, Jan Van Daele sportigazgató, Peter Hyballa vezetőedző és Tomáš Huk csapatkapitány ismertették.

Világi Oszkár elmondta, az aktuális szezon kezdete előtt azt a célt tűzték ki, hogy a csapat az első három hely egyikén végezzen. Az ősszel elért második pozícióval így elégedettek lehetnek, ugyanis a DAC történetében még nem fordult elő, hogy a csapat ilyen előkelő helyen álljon a bajnokság felét követően.

„Továbbra is két lábon állunk a földön, az elsődleges célunk, hogy kvalifikáljuk magunkat a nemzetközi porondra“

– nyilatkozta Világi Oszkár.

A befejezett MOL Arénával kapcsolatban a klubtulajdonos elmondta, örül, hogy a klub számára olyan modern otthont építhettek, amely az UEFA 4-es kategóriájába kapott besorolást.

A Slovan elleni rangadót illetően Világi megjegyezte, bízik benne, hogy a mérkőzés a futballról fog szólni. „Szlovákiai futballünnep lesz. A mi szurkolóink a klubért szurkolnak, bízom benne, hogy a Slovan drukkerei is hasonlóképpen állnak majd hozzá a mérkőzéshez“ – tette hozzá Világi.

A klubtulajdonos szerint a lehető legjobb forgatókönyv, hogy a stadionavatón a DAC a Slovant fogadhatja.

A téli távozókról és érkezőkről, valamint a felkészülésről Jan Van Daele sportigazgató nyilatkozott. Elmondása szerint a céljuk az volt, hogy a csapat magja egyben maradjon, és ha lehet, akkor tovább erősítsék azt.

„Bayo Skóciába szerződése azt bizonyítja, hogy Szlovákiából is kerülhetnek játékosok nagy klubokba. Ez az átigazolás nemcsak a játékos számára mondható fantasztikusnak, hanem a csapatnak és a szlovák futballnak is“

– mondta a sportigazgató.

Van Daele hozzátette: Patrik Macej sérülés miatt kénytelen volt távozni a csapattól, az viszont örömteli, hogy Cesar Blackman hosszú idő után újra az edző rendelkezésére áll. A sportigazgató szerint az új játékosok kiválasztásakor főként azt tartották szem előtt, hogy illeszkedjenek a csapat játékstílusába. Az együttes keményen dolgozott a felkészülés során, ezért bízik benne, hogy ennek meg is lesz az eredménye már a holnapi Slovan elleni találkozón.

Peter Hyballa vezetőedző köszönetet mondott Világinak a MOL Akadémiáért, amely a csapat számára minden szükséges feltételt biztosít a felkészüléshez. „A játékosok remek formában, túlsúly nélkül, felkészülve tértek vissza a szabadságról“ – tette hozzá Hyballa.

Bayo átigazolásával kapcsolatban elmondta: sajnálja, hogy az elefántcsontparti játékos távozott a csapattól, de a klub számára óriási dolognak számít a klubváltása, hiszen egy több milliós igazolásról van szó.

Hyballa negatívumként élte meg, hogy Divkovič és Bednár is megsérült, akik várhatóan az elkövetkező 2-3 hétben térhetnek vissza.

„Ezen kívül remek volt az edzőtábor, a játékosok nemcsak a holnapi mérkőzésre, hanem az egész tavaszra felkészültek, senki sem szenved önbizalomhiányban. Az újonnan érkezők is beilleszkedtek a csapatba. Bízom benne, hogy remek tavaszban lesz részünk “

– tette hozzá Hyballa.

Ami a Slovan elleni rangadót illeti, Hyballa szerint bár a pozsonyi csapatnak minőségi játékosai vannak, mégis úgy érzi, hogy van esélyük a győzelemre.

„Sokan azt hiszik, hogy a Slovan már bajnok, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a futball olykor elég őrült tud lenni. Holnap a saját stílusunkban akarunk játszani, a Slovan várhatóan a kontrákra fog építeni”

– mondta a vezetőedző.

Tomáš Huk, a DAC csapatkapitánya elmondta, hogy jó hangulat uralkodik az öltözőben. Örül, hogy sok időt tölthetett együtt a csapat, ezáltal közelebb is kerültek egymáshoz, az új játékosok is könnyebben beilleszkedtek. Azt ugyan sajnálja, hogy Divkovič és Bednár megsérült, viszont az újonnan érkezők növelték a csapatban a konkurenciaharcot.

Óriási az érdeklődés a szezon első hazai mérkőzése iránt, szombaton délután ugyanis történelmi eseményre kerül sor Dunaszerdahelyen: a MOL Aréna ünnepélyes átadása egybeesik a pozsonyi Slovan elleni rangadóval. Ráadásul, az örök rivális elleni csatában a táblázat első két helyezettje találkozik, így igazi slágermérkőzéssel rajtol a Fortuna Liga tavaszi idénye. A mérkőzés 16 órakor kezdődik, a várva várt rangadó pedig teltházas lesz.

Kapcsolódó cikk:

Minden, amiről fontos tudnod, ha ott leszel a szombati DAC-Slovan derbin!

(tt)