DAC-Slovan: A rendőrség foglalkozik a seggmutogató Slovan-szurkolókkal

Súlyosabb rendbontás nélkül zajlott le hétvégén a DAC-Slovan örökrangadó, néhány esetet azonban így is vizsgál a rendőrség.

Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rizikós besorolást kapó mérkőzésen Nagyszombat, Pozsony, Nyitra és Trencsén megye rendőrei is részt vettek a rend felügyelésében.

A mérkőzés alatt nem történt sem rendbontás, sem olyan incidens, amely rendőri beavatkozást igényelt volna. Három kihágást azonban így is regisztrált a rendőrség – tájékoztatott a szóvivő.

Egy vendégszurkoló pirotechnikai eszközt próbált becsempészni a stadionba, de fennakadt az ellenőrzésen. Viszont egy Slovan-szurkolónak valahogy sikerült kijátszania a biztonsági őröket, és a lelátón fel is robbantotta a petárdát.

A harmadik eset a hazai szurkolókhoz fűződik: egy személy ittas állapotban érkezett a mérkőzésre és figyelmen kívül hagyta a szervezők és biztonságiak utasításait.

A portálunkon is megjelenő felvételeket illetően (a csupasz feneküket és nemi szervüket mutogató drukkerekről) a rendőrség az FC DAC 1904 futballklubbal együttműködve kiértékeli és megvizsgálja a videókat, fotókat, illetve a biztonsági kamera felvételeit a kihágást elkövető szurkolók személyazonosságának kiderítése érdekében.

Az FC DAC 1904 futballklub hivatalos álláspontot is kiadott az intézkedésekkel kapcsolatban.

„A klub sosem tolerálta és a jövőben sem fogja tolerálni a szurkolók hasonló megnyilvánulását a stadionban. Régóta és aktívan együttműködünk a rendőrséggel, az esetleges problémákat pedig már a mérkőzés alatt, vagy azt követően kivizsgáljuk”

– áll a klub álláspontjában, majd hozzáteszik: a MOL Arénában volt a legtöbb kivizsgált szurkoló, akik közül sokan súlyos bírságot kaptak, egyes esetekben pedig a stadionba való belépést is megtiltották.

-para-