*á.š DAC-Slovan – Janeiro: „Ma a szurkolókért is játszottunk” | DAC

DAC-Slovan – Janeiro: „Ma a szurkolókért is játszottunk”

A DAC vasárnap 2:0-ra legyőzte a friss bajnok Slovan Bratislavát a Fortuna Liga rájátszásának 7. fordulójában. Edzői értékelések:

DAC-Slovan – Janeiro: „Ma a szurkolókért is játszottunk”
Fotó: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

Joao Janeiro (DAC): „Elsősorban szeretnék gratulálni a Slovannak a bajnoki címhez. Ha valaki négy fordulóval a zárás előtt megszerzi a bajnoki címet, gratulálni kell neki. Nehéz mérkőzés volt a mai egy remek ellenfél ellen. Az első 25-30 percben a Slovan dominált, de ez volt a stratégiánk, aztán a szünetig sikerült betalálnunk. A második félidőben az volt a célunk, hogy a lábunkon tartsuk a labdát, és ez sikerült is. A fiúk megérdemelték, hogy ma győzzenek. Meg vagyok róla győződve, hogyha így fognak harcolni, még jobbak lesznek. Az ilyen mérkőzésekből tanulhatnak. Szeretném kiemelni a fantasztikus hangulatot, ma a szurkolókért is játszottunk.

Vladimír Weiss (Slovan): „Gratulálok a hazaiaknak a megérdemelt győzelemhez. Az emberek remek focit láthattak. Mi nagyon jól játszottunk az első félidőben, négy helyzetünk is volt, de ha nem adunk gólt, nem gondolhatunk kedvező eredményre. Ezután az ellenfél a szünet előtt megszerezte a vezetést. A második játékrészben hasonlóan játszottunk, de az ellenfél szervezetten védekezett. Az első félidőben ezt tudtuk kezelni, a másodikban viszont már nem, a hazaiak pedig másodszor is betaláltak. Gratulálok a DAC-nak a teljesítményhez és a győzelemhez. Az első félidőben biztosítani kellett volna a győzelmünket, de a futball a gólokról szól.


(šport.sk)