*á.š DAC-SLOVAN: Ifjabb Kmotrík és Németh Szilárd is ott lesz a Slovan kispadjánál | DAC

DAC-SLOVAN: Ifjabb Kmotrík és Németh Szilárd is ott lesz a Slovan kispadjánál

Miután le kell játszania a Slovannak a DAC elleni bajnokit vasárnap délután, helyettesíteni kell a stábot is, nemcsak a játékosokat.

DAC-SLOVAN: Ifjabb Kmotrík és Németh Szilárd is ott lesz a Slovan kispadjánál
Ifjabb Ivan Kmotrík - archív felvétel

 

A Slovan vasárnap délelőtt közölte, hogy elutasították kérelmüket a bajnoki elhalasztására és a DAC-cal sem tudtak erről megegyezni, miután 14 játékosuk koronavírus-tesztje pozitív lett szombaton, és karanténba kellett vonulnia a stáb nagy részének, köztük a vezetőedzőnek, Darko Milaničnak. A Ligás Klubok Uniójának előírásai szerint a csapatnak pályára kell lépnie, amennyiben ki tud állítani legalább 13 játékost, köztük egy kapussal.

A klub egy további bejegyzésében azt is közölte, hogy a végleges összeállításukat az antigén tesztek elvégzése után közlik, a klub vezérigazgatója, ifjabb Ivan Kmotrík azonban már elárulta, hogy a karantén vagy egyéb egészségügyi problémák miatt sok a hiányzó.

"E pillanatban a legfontosabb, hogy összefogjunk, elfogadjuk a tényeket, és a nehéz helyzetben is a maximumot nyújtsuk. Ezért úgy döntöttem, hogy a mérkőzés alatt ott leszek a kispadon, hogy személyesen is biztosítsam a csapatot a támogatásomról, és megmutassam, hogy ennek klubként, családként mindannyian a részesei vagyunk. Jelenlétemmel világossá akarom tenni, hogy összetartunk és nem adjuk fel" - fogalmazott Kmotrík.

Rajta kívül ugyancsak ott lesz a kispad mellett Richard Trutz, a Slovan sportigazgatója, Stanislav Moravec, az ifik edzője és az asszisztens, Németh Szilárd, Peter Boroš, a Slovan akadémiájának kapusedzője, illetve Matej Balun, az akadémia kondíciós edzője.

A mérkőzés 16.00-kor kezdődik, szövegesen élőben közvetítjük.

(parameter)