DAC: A Sampdoriából érkezik erősítés a sárga-kékekhez

A 23 éves horvát védő, Lorenco Šimić a szezon végéig kölcsönbe érkezik Dunaszerdahelyre, átigazolási opcióval.

DAC: A Sampdoriából érkezik erősítés a sárga-kékekhez
Fotó: fcdac.sk

Az egykori horvát 19 és 21 éven alatti válogatott, Lorenco Šimić a DAC legújabb szerzeménye. A Splitből származó 23 éves játékos az idény végéig kölcsönbe érkezik a genovai Sampdoriából. A 195 centiméteres védő klubváltásának egy esetleges átigazolási opció is a részét képezi.

Šimić a Hajduk Split neveltje, ott is mutatkozott be a felnőttek között. 2015 tavaszán a Hoverla Užhorodnál szerepelt kölcsönben, 2017 januárja óta a Sampdoria futballistája. 2017 őszét a Serie B későbbi első helyezettjénél, az Empolinál töltötte kölcsönben, a következő esztendőre az élvonalbeli SPAL Ferrara vitte őt el vendégjátékra. A Serie A-ban 14 alkalommal lépett pályára, a Serie B-ben 15 meccs/3 gól a mutatója. Múlt ősszel a horvát HNK Rijekánál szerepelt kölcsönjátékosként. 

„Lorenco taktikailag fejlett, technikás védő. Előnyei közé tartozik a fejjátéka és a hátulról történő támadásépítési készsége is. A remek fizikai adottságainak köszönhetően képes ötvözni a futballminőséget az agresszív védekezéssel. Bízunk benne, hogy a Serie A-ból hozott tapasztalatával a fiatal kollektívánk példaképévé tud válni. Boldogok vagyunk, amiért Lorenco a mi projektünk mellett döntött, és várjuk a sikeres együttműködést” – jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.


fcdac.sk