DAC: Roland Černák visszatéréséről suttognak

Roland Černák tavaly nyáron egyéves kölcsönjátékra távozott Sároseperjesre (Prešov), a szezon második felét azonban valószínűleg a DAC színeiben abszolválja – írja az fcdac.sk.

DAC: Roland Černák visszatéréséről suttognak
Fotó: fcdac.sk

Roland Černák a jelenlegi idény őszi felében a sároseperjesi Tatran legjobb góllövője és egyik húzóembere volt. A húszéves, Tőketerebesről származó labdarúgó tizenhat bajnoki találkozón lépett pályára a zöld-fehérek színeiben, ezeken hét gólt szerzett. Azt megelőzően a DAC-ban 39 mérkőzésen 4 találat szerepelt a neve mellett.    

A DAC szeretné megszakítani Černák egyéves kölcsönjátékát Sároseperjesen, a klub dolgozik a Tatrannal való megegyezésen. A játékos remek félévet zárt, amely nagyban segítette a fejlődését. Eljött tehát a megfelelő ideje annak, hogy visszatérjen Dunaszerdahelyre, ami jó lépés lehet a klub és a játékos számára is, valamint örömöt okozhat a szurkolóknak is, akik így visszakaphatják az egyik kedvenc futballistájukat.

Černák a tőketerebesi labdarúgás neveltje, ahol már tizenhat éves korában stabilan az ottani Slavoj felnőttcsapatában futballozott. 2014 tavaszán segített a nevelőklubjának a második vonalba való feljutás kivívásában, majd a Csallóközbe igazolt. A mai napig Černák a DAC élvonalbeli történelmének a legfiatalabb gólszerzője; a 2014. augusztusi, Miava elleni első találatakor mindössze 17 éves és 25 napos volt. Egyúttal ő a legfiatalabb labdarúgó is, aki valaha pályára lépett a DAC színeiben az élvonalban – mindössze négy nappal a tizenhetedik születésnapja után. Szerepelt az ifjúsági válogatottakban, jelenleg pedig az U21-es szlovák nemzeti csapat tagja.

„Tudomásom szerint a DAC megszólította a Tatran vezetőit, hogy idő előtt visszatérhessek. Nagyon remélem, hogy a kluboknak sikerül megegyezniük. Nagyon jó partit találtam Sárosperjesen, továbbra is szorítok a fiúknak. Számomra nagyon fontos volt, hogy rendszeres játéklehetőséget kaptam, ugyanez a célom Dunaszerdahelyen is. Szeretnék stabil kezdő lenni Marco Rossi csapatában is” - jelentette ki a gyors szélső.

fcdac.sk