DAC: Részletek derültek ki a Šatka elleni támadásról

Amint arról beszámoltunk, szombaton éjszaka fizikai támadás érte a DAC és a szlovák válogatott védőjét, Ľubomír Šatkát, amely során eltört az állkapcsa. A Nový Čas újabb részleteket tudott meg a támadásról.

DAC: Részletek derültek ki a Šatka elleni támadásról
Fotó: TASR

A lap információi szerint az incidensben több futballista is érintett lehet, akik Šatkával egy éjszakai klubban szórakoztak. Az ő kilétük egyelőre ismeretlen.

A szórakozóhely előtt szóváltásba keveredtek a labdarúgók egy másik csoporttal – Šatka pedig állítólag nem fogta vissza magát. A labdarúgó azonban nem számított rá, hogy csípős megjegyzései agresszív reakciót váltanak ki támadójában.

A DAC labdarúgóját arcon ütötték, aminek következtében megsérültek a fogai, elmozdult az állkapcsa és felszakadt az ajka. A tettest a helyszínen elfogták, a rendőrség előállította, és vádat emelt ellene.

Röviddel az incidens után Šatkát kórházba szállították, ahol fej-CT-kivizsgálást abszolvált, negatív eredménnyel. A kórházi kezelést követően hazaengedték, a továbbiakban otthon gyógyul.

Az orvosok szerint a fejpárbajok veszélyt jelenthetnek az egészségére, az előzetes orvosi vélemény szerint így idén már nem léphet pályára.

A Nový Čas szerint a labdarúgót nem könnyű elérni telefonon, állítólag még Pavel Hapal szövetségi kapitány hívását sem fogadta.

A Pluskának azonban sikerült szóra bírnia a játékost: „Beszélni sem tudok rendesen, jelenleg idegileg a padlón vagyok. Értékelném, ha lenne egy kis időm a pihenésre” – nyilatkozta Šatka.

Cas.sk/para