DAC: Profi szerződést kötött a sárga-kékek fiatalja

A DAC és a szlovák U19-es válogatott fiatal hátvédje aláírta pályafutása első profi szerződését.

DAC: Profi szerződést kötött a sárga-kékek fiatalja
Fotó: fcdac.sk

Šimon Dolinský 2022. júniusáig szóló kontraktust kötött a DAC-cal. A tehetséges, tizennyolc éves védőjátékos 2017 nyarától futballozik a Csallóközben.

„Boldogok vagyunk, hogy sikerült megállapodnunk az akadémiánk egyik legtehetségesebb labdarúgójával, aki a harmadik idényét tölti a DAC-ban. Az idősebb ifik és a somorjai farmcsapat színeiben kiváló teljesítményt nyújtott és ez a professzionális szerződés a további fejlődésébe vetett bizalmunk ékes bizonyítéka. Bízunk benne, hogy Šimon gyorsan felépül a sérüléséből, amit a tizenkilenc éven alatti válogatottban szenvedett el” – mondta a klub honlapjának Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Šimon Dolinský 2001. február 1-jén született Eperjesen (Prešov). Az ottani Tatran neveltje, ahonnan 2017 tavaszán a nagyszombati Spartakhoz igazolt, de már 2017 nyarán a DAC játékosa lett. Elsődleges posztja a hátvédsor közepén van, de szélső védőként is képes futballozni. Dolinský az U19-es szlovák válogatott egyik oszlopos tagja, és csak a sérülése miatt nem került be a 2020-as eb-selejtezőre készülő keretbe.

Šimon egy technikailag rendkívül képzett védő, aki a 184 cm-es magassága ellenére nagyon robbanékony. Ősszel a felnőttfutball világában is bemutatkozhatott, amikor a Somorja színeiben három mérkőzést végigjátszott a II. ligában. Ebben az évben felkészülési találkozókon három alkalommal a DAC felnőttcsapatában is láthattuk pályára lépni.


fcdac.sk