*á.š DAC – Milan Dimun: Sok új dolgot kipróbálhattunk | DAC

DAC – Milan Dimun: Sok új dolgot kipróbálhattunk

„Örülünk a szöglet utáni góloknak, de a mezőnyből is gyakrabban kell betalálnunk” – így értékeli a szombati DAC-Mosonmagyaróvár (2:1) edzőmérkőzést Milan Dimun, a győztes gól szerzője.

DAC – Milan Dimun: Sok új dolgot kipróbálhattunk
Fotó: Cséfalvay Á. András

Milyennek láttad a Mosonmagyaróvár elleni felkészülési mérkőzést?
„Jól kezdtünk, gyorsan megszereztük a vezetést. Kár, hogy ezt követően nem tudtuk növelni az előnyünket. Mezőnyfölényben futballoztunk, majd az ellenfél kiegyenlített, de ismét mi kerültünk előnybe, és már nem engedtük ki a győzelmet a kezeink közül. Örülünk a sikernek, sok új dolgot kipróbálhattunk. Az ellenfél ötvédős rendszerrel állt fel, ami egy új, de ugyanakkor hasznos tapasztalatot is jelentett számunkra, hogy minél jobban felkészülhessünk a bajnoki küzdelmekre és az európai kupasorozatra.”

Egy rögzített játékhelyzet után találtál be. Hogyan láttad azt a helyzetet, és mennyire volt begyakorolt a figura?
„Boldog vagyok, hogy sikerült gólt szereznem. Bár az edzéseken sok időt szentelünk a standardszituációknak, a találatom nem egy begyakorolt figura után esett.”

A nyári felkészülés eddigi három összecsapása alatt immár a harmadik gólt szereztétek szöglet után. Hogyan látod ezt a fejlődést azután, hogy a tavalyi szezonban nem igazán voltatok sikeresek ezen a téren?
„Ez igaz, és ezért is örülünk, hogy ezekből a helyzetekből is képesek vagyunk betalálni. Az így szerzett gólok sok meccsen nagy segítséget jelenthetnek, de a mezőnyből is be kell találnunk, hogy minél több gól álljon majd a nevünk mellett.”


(dac1904.sk)