*á.š DAC – Milan Dimun: "Nagyon fognak hiányozni a szurkolók" | DAC

DAC – Milan Dimun: "Nagyon fognak hiányozni a szurkolók"

Milan Dimun a Pohronie ellen szerezte az eddigi egyetlen találatát sárga-kékben.

DAC – Milan Dimun: "Nagyon fognak hiányozni a szurkolók"
Fotó: Cséfalvay Á. András

Milan Dimun augusztusban igazolt a DAC-hoz a Cracovia Krakkó gárdájától, azóta pedig a csapat stabil tagja. Ezt az a tény is alátámasztja, hogy az azóta lejátszott 15 tétmérkőzés mindegyikén a kezdőcsapatban kapott helyet. „Nagyon jól érzem magam itt, már megszoktam Dunaszerdahelyt. Az első napokban, hetekben még el kellett intéznem egy-két dolgot Lengyelországban, de a kezdet minden helyen bonyolult. Viszont segítettek a csapattársak, az edzők, a családom, a barátnőm, így már kizárólag csak a labdarúgásra kell összpontosítanom.”

Dimun az új vezetőedzőről is beszélt. „Az edzőváltás mindig egy új impulzust jelent a játékosoknak, és mindannyian boldogok vagyunk, hogy a legutóbbi két fordulóban hat pontot szereztünk. Bízom benne, hogy a lehető leghosszabbra nyújtjuk a sikersorozatunkat, és a téli szünetig a lehető legtöbb pontot gyűjtjük be. Javult a védekezésünk, az említett két meccsen gólt sem kaptunk. Ha hátul képesek vagyunk nullával lehozni a meccseket, akkor legalább egy pontot mindig szerzünk, emellett azonban hiszem, hogy megvan a minőségünk a gólszerzésre is.”

A győzelmi sorozatot már szombaton folytathatják, mégpedig a sereghajtó FK Pohronie ellen, akiknek Milan Dimun is betalált, megszerezve eddigi egyetlen gólját a klub színeiben. „Természetesen örültem a találatomnak, amely annyival értékesebb volt, hogy idegenből sikerült elhozni a három pontot. Remélhetőleg a szombati összecsapás legalább olyan sikeres lesz a gólszerzés terén, mint az augusztusi volt. És ha esetleg nem, akkor legalább a három pont maradjon otthon, hogy folytathassuk a sikersorozatunkat. Semmiképpen sem becsüljük le az ellenfelet, hiszen a szezon során már sok pontot vesztettünk a papíron gyengébb együttesekkel szemben. Bízom benne, hogy ezúttal százszázalékos összpontosítással és maximális sikeréhséggel lépünk pályára.”

A jelenleg hatályban lévő megszorítások értelmében szombaton üres lelátók előtt lépnek pályára a sárga-kékek, bár a szezon első nyolc hazai találkozója 4566-os átlagnézőszámot hozott… „A szurkolók mindig segítenek nekünk, és képesek kiváló hangulatot teremteni. Mindannyiunknak hálásnak kell lennünk, hogy ilyen nagy számban látogatták a meccseinket, még ha a koronavírusjárvány tart is. Nagyon fognak hiányozni, de bízom benne, hogy győzünk, és legalább távolról örömet okozunk nekik” – kívánta a DAC 25 éves középpályása.


(dac1904.sk)