DAC: A legnagyobb rangadón nyit meg az új főtribün

A MOL Aréna új fő tribünjét 2017. november 3-án, a DAC-Slovan rangadón avatják fel. 

DAC: A legnagyobb rangadón nyit meg az új főtribün
Fotó: fcdac.sk

A MOL Aréna sorozatban harmadik, fő lelátójának építése hamarosan befejeződik. A tribün külső és belső helyiségeit 2017. november 3-án, a Fortuna Liga 15. fordulójában megrendezett DAC-Slovan derbi alkalmával avatják fel.

 

Az A tribün teljes kapacitása 3062 ülőhely:

180 Skybox

305 Gold Vip és Silver Premium Vip

776 Silver Vip

165 Bronz Vip

100 Press

75 televíziós és rádiókommentátor

1254 standard

175 az AB sarka

32 a tolókocsisoknak és kísérőiknek

 

Az új fő lelátó megnyitását követően tehát összesen 9901 férőhelyes lesz a stadion (beleszámolva a 175 helyes Press szektort is). A főtribün 122,4 méter hosszú és a négy szintje 15 méter magasságú, a főépület alapméretei 90,30 m x 30,50 m.

Az új ékesség minden egyes látogató számára kiváló szolgáltatásokat nyújt. A 235 négyzetméteres hazai öltöző például a jelenleginél négyszer nagyobb. A sajtó képviselői a hagyományos helyiségek (mixzóna, konferenciaterem) mellett külön munkahelyet kapnak, ami saját termet jelent úgy az újságírók, mind a fotósok részére. A rajongókat a hétköznapokon is várja majd a Fanshop a klubmúzeummal, illetve egy bisztró.

A tíz standard (Business) és a három nagy (Royal) Skybox, valamint minden Vip ülés is maximális élményt nyújt a szurkolóknak. A kényelmes üléseken kívül erről az egyedi háttér is tesz majd. A régió legjobb szakácsainak ínyenc specialitásai és a nagyszerű italok, vagy az üzleti partnerekkel folytatott informális találkozók tökéletes kiegészítőt jelentenek a csapat mérkőzéseihez.

Az építkezés befejeztével és a fő A lelátó átadásával rekordidő alatt - tizenegy hónap - fejeződik be a dunaszerdahelyi stadion rekonstrukciójának második fázisa.

A harmadik fázis az öreg fő tribün bontási munkálataival kezdődik, és az utolsó, D lelátó felépítésével végződik a Sport utca felől. Az építkezési munkálatok befejezését követően, 2018 júniusában a stadion végleges befogadóképessége 12 700 fő lesz, és Szlovákiában mindössze harmadik stadionként fog megfelelni az UEFA előírásai szerinti negyedik kategóriás stadionoknak. Ez azt jelenti, hogy a DAC otthonában megrendezésre kerülhetnek nemzetközi és válogatott mérkőzések, méghozzá minden korosztályban.

Az építkezés utolsó, negyedik fázisában a többfunkciós parkolók és autóbuszmegállók épülnek meg a Gyurcsó utca környékén.

Az új tribünre (is) szóló szezonbérletek árusítása az elkövetkező napokban indul.

fcdac.sk