DAC: Kupagyőzelemre hajtanak, de a bajnoki címről sem mondtak még le

A téli szünet után a DAC pénteken megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. A játékosok az idény hátralévő részéről, céljaikról beszéltek.

DAC: Kupagyőzelemre hajtanak, de a bajnoki címről sem mondtak még le
Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

Kalmár Zsolt bokatörésből lábadozik, de bízik benne, hogy január végére már a csapattal edzhet.

„Szépen javul a bokám, de kell két-három hét, hogy visszaszerezzem azt az izmot, amit elvesztettem. Bízom benne, hogy a törökországi edzőtáborra felépülök. Ami a bajnokságot illeti: amíg van esély, addig megyünk a bajnoki cím után, hiszen az sem elképzelhetetlen, hogy a Slovan kifogjon egy rossz szériát és mérkőzéseket veszítsen. Nem adjuk fel, hoznunk kell minden meccset”

– mondta Kalmár, majd hozzátette: mindent megtesznek azért is, hogy bejussanak a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe. „Komoly céljai vannak a csapatnak, ezért remélem, hogy mindenki olyan erőbedobással fog küzdeni, hogy ezeket el tudjuk érni.”

Hasonló véleményen van Dominik Kružliak is.

„Újult erővel várjuk a felkészülést, az edzéseket, a mérkőzéseket. Részünkről talán a kupában való érvényesülés a legreálisabb. A Slovannak tízpontos előnye van, de nem lehetetlen behozni őket. Azzal viszont mindenki tisztában van, hogy milyen csapattal rendelkeznek a pozsonyiak”

– mondta a DAC hátvédje.


Mit szóltak a játékosok a tréner, Peter Hyballa távozásához, és mit akar megváltoztatni a csapat játékán Helder Cristovao, a DAC új vezetőedzője? Részletek videóriportunkban:


Vida Kristopher Berlinben kezdte meg a felkészülést, így már egy hete edzésben van.

„Már nagyon vártam, hogy újra itt legyünk és elkezdjük a munkát, nagyon hosszú volt a szünet. A kupát mindenképp szeretnénk begyűjteni, azon kívül a bajnokság sem lefutott még. Ha minél több győzelmet szerzünk, és minél közelebb tartjuk a Slovant, akkor nyomást gyakorolhatunk rájuk. Bármi előfordulhat”

– nyilatkozta Vida, majd hozzátette: a felkészülés mindig keményebb, mint a bajnoki szezon alatti edzések, de fontosnak tartja a felkészülési mérkőzéseket ahhoz, hogy később a bajnokságban jól tudjanak teljesíteni.

És, hogy mit vár a tavasztól a sárga-kékek labdarúgója? „Maximalista típus vagyok, mindig jobban szeretnék teljesíteni, mint az előző félévben. Nyilván ez több gólt is jelent, remélhetőleg ez így is lesz, én mindent megteszek majd érte.”

Martin Jedlička is száz százalékig fitten tért vissza a téli szünetről, várta már, hogy újra találkozzon a fiúkkal. A csapat hálóőre is reálisan látja a szezon további részét.

„A Slovan ugyan nagyobb előnnyel vezet, de fiatal csapat vagyunk, hazai pályán az összes ellenfélnek meggyűlik a baja velünk. Ha a szurkolók is segítenek, akkor sikeresek lehetünk. Majd az idő megmutatja, hogy sikerül-e utolérnünk a pozsonyiakat. Még sok mérkőzés áll előttünk, szóval nincs minden veszve”

– mondta Jedlička.

Kalmárhoz hasonlóan Vida Máté is sérüléssel bajlódik.

„Egész ősszel fájt a combom, és úgy gondoltuk, hogy két-három hetes pihenő majd jót tesz neki, de elkezdtem az edzéseket, és újfent előjött a fájdalom. A kezelés két-három hetet vesz majd igénybe, de nem hiszem, hogy súlyos sérülésről lenne szó. Remélem, minél hamarabb meggyógyulok és újra edzhetek” – mondta Vida Máté.

Jan Van Daele sportigazgató az átigazolásokról nyilatkozott.

“Az átigazolási időszakban határozottan két-három új igazolást tűztünk ki célul. Szükségünk van egy középhátvédre, mivel Beskorovainyi és Kružliak által csak két tapasztalt, jó opcióval rendelkezünk ezen a poszton. Oravec jelenleg engedélyt kapott a távozását érintő tárgyalásokra, a Philadelphia Union (MLS) érdeklődik iránta. Ő egy sokoldalú játékos, hátvédként és klasszikus 6-osként is képes volt érvényesülni. Távozása miatt egy hasonló játékost keresünk, aki többé-kevésbé ugyanilyen módon bevethető lenne. Ronannel, ahogy ügynökével és a klubjával is, jelenleg is tárgyalunk. Már edzett a Wolverhamptonnal is, de az ajtó még nyitva áll, kapcsolatban vagyunk egymással – tehát a középpályán is erősítésre van szükségünk. Emellett a széleken is szükségünk lenne több mélységre. Más, jelenlegi játékos távozására nem kell számítani.”

Koštrna esetét a sportigazgató nem akarta részletezni, a távozásának személyes okai voltak, amiről inkább a játékosnak kell nyilatkoznia. Jelenleg is klubot keres magának.


A téli felkészülés programja:

2020. január 10.: a felkészülés kezdete
2020. január 18., 13:00: DAC 1904 - Zbrojovka Brno (cseh 2. liga)
2020. január 19., 13:00: DAC 1904 - MFK Skalica (szlovák 2. liga)
2020. január 22., 10:30: DAC 1904 - FC Nitra (szlovák 1. liga)
2020. január 24. - 31.: Tipsport Cup, Málta, három előkészületi mérkőzéssel
2020. január 25., 13:30: Mladá Boleslav (cseh 1. liga) - DAC 1904
2020. január 27., 11:00 / 13:30: Baník Ostrava/Zbrojovka Brno - DAC 1904
2020. február 2. - 9.: törökországi edzőtáborozás, két előkészületi mérkőzéssel
2020. február 5.: Crvena Zvezda Beograd (szerb 1. liga) -DAC 1904
2020. február 8.: DAC 1904 - NK Maribor (szlovén 1. liga)


A téli felkészülés első edzésén részt vett játékosok:

Jedlička, Slančík, Šurima - Beskorovainyi, Kružliak, Šimčák, Piliar, Prášek, Bögi, Bednár, Fábry, Nagy, Veselovský, Čmelík, Taiwo, Divković, Sharani, Vida K., Rymarenko, Doktorík, M. Švec, Boateng, Javro


Hiányzók:

Vida M., Kalmár - sérülés
Száraz, Malý, J. Švec – válogatottbeli kötelességek
Davis, Blackman, Ramirez – szombaton csatlakoznak
Koštrna – meghosszabbított pihenő
Oravec – engedély az átigazolási tárgyalásokra
 

Eddigi érkezők:

Martin Rymarenko – Somorja
Michal Šurima – DAC Akadémia
Richard Piliar – DAC Akadémia
Sebastián Prášek – DAC Akadémia
Bögi Ferenc – DAC Akadémia
Dávid Doktorík – DAC Akadémia
Marek Švec – DAC Akadémia
Ernest Boateng (Ghána) – DAC Akadémia
Alex Javro – DAC Akadémia
 

Eddigi távozó:

Ronan (Wolverhampton Wanderers, kölcsönjátéka lejárt)


(db, tt)