DAC-Kružliak: "Nem szabad búslakodnunk"

A DAC 23 éves játékosa szerint szombaton már valamivel jobban működött a csapat védekezése, mint korábban, de további javulást vár.

„Azt mondanám, balszerencsés mérkőzésen vagyunk túl. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, az ellenfél pedig a három lehetőségéből kettőt gólra váltott. Magas volt a helyzetkihasználási arányuk az ostoba hibáink után. Tényleg kár ezért a meccsért: büntetőt hibáztunk, volt 6-7 tiszta gólhelyzetünk, amelyeket kihagytunk. Nagyon fájó a vereség, mert úgy gondolom, három ponttal kellett volna távoznunk Zsolnáról, de végül üres kézzel tértünk haza” – kezdte a szombati bajnoki mérkőzés értékelését Dominik Kružliak, aki javulást észlelt az előző, Sereď elleni találkozóhoz képest. „Szerintem az első félidőben remekül futballoztunk, nem engedtük nagy helyzetbe kerülni az ellenfelet. A második játékrész sem volt rossz, jól kombináltunk és sok helyzetet dolgoztunk ki. Az ellenfélnek is megvoltak a lehetőségei, amelyeket végül ki is használt, de véleményem szerint a hétvégi a jobb mérkőzéseink közé tartozott, de sajnos nem járt érte pont.”

A DAC védelmének új oszlopa arról is beszélt, hogyan érzékeli a még mindig új hátvédsor működését. „Az előző összecsapásokon nem működtünk olyan jól, mint azt szeretnénk. A Trenčín ellen egységesebbek voltunk, többet kommunikáltunk és megszűrtük az ellenfél támadásait. Szerintem ez egy jobb teljesítmény volt a részünkről, még ha mindig is van hova javulni. Kár, hogy nem győztünk, mert minden adott volt a három pont megszerzéséhez.”

A héten két olyan összecsapás vár a DAC-ra, amelyeknek esélyesként vág neki. Szerdán a IV. ligás Podkonice otthonában kezdi meg a hazai kupasorozatot, vasárnap pedig a Michalovcét fogadja a Fortuna Liga 5. fordulójában. „Nem szabad búslakodnunk, hiszen jól játszottunk a Trencsén ellen, csak az eredmény nem lett számunkra megfelelő. Jól kell edzenünk a hét során, szerdán pedig tovább kell jutni és győzelemmel hangolni a bajnokságra.”


fcdac.sk