DAC: Kalmár Zsolt nagyon számít a szurkolókra

Kalmár Zsolt 2017 augusztusában érkezett Dunaszerdahelyre. A szombati mérkőzés lesz számára az 50. a Fortuna Ligában - írja a fcdac.sk.

DAC: Kalmár Zsolt nagyon számít a szurkolókra
Fotó: fcdac.sk

 „Nagyon örülök, hogy ennyi mérkőzést elértem a DAC-ban, elég gyorsan eltelt ez az idő. Remélem, az 50.-en újra győzelmet tudunk ünnepelni, hiszen nagyon fontos mérkőzés lesz, hogy eltávolodjunk a Zsolna elől, és hogy bebiztosítsuk a második helyet.”

A 22. és a 25. forduló közötti időszakot leszámítva az egész szezon során a DAC-é volt a 2. pozíció. 

„Az őszi szezon nagyon jól sikerült a csapatnak, minden mérkőzésen maximálisat tudtunk nyújtani. A tavasz első fele nem nagyon sikerült, nagyon sok játékos kiesett és nem tudtuk azokat pótolni. Amióta visszatértek, három mérkőzést meg is nyertünk zsinórban – ezzel visszatértünk a második helyre. Úgy gondolom, összességében egy nagyon jó szezonunk van, de még hátravan öt mérkőzés, úgyhogy klubrekordot szeretnénk dönteni.”

A hátralévő öt bajnokiból mindjárt az első egy óriási rangadó lesz. Szombat délután ugyanis a pozsonyi Slovan látogat a MOL Arénába. A jelenlegi keretből épp Kalmár az egyetlen, aki tudja, milyen érzés győztes gólt lőni az égszínkékek ellen. 2017 novemberében, az A-tribün avatóján ő lőtte a 2:1-es győzelmünkkel záródó mérkőzés utolsó találatát. Az volt eddig az utolsó sikerünk a pozsonyiak ellen. 

„Fantasztikus érzés három pontot érő gólt szerezni ellenük, főleg, ha az utolsó percekben éred el és előtte mindent megtettél a győzelemért. Remélem, hogy holnap is nyerünk – mindegy, hányadik percben –, és itthon tartjuk a három pontot.”

A Slovan már biztos bajnok és szeretné veretlenül végig játszani az idényt. 

„Igen, hallottuk, hogy nem szeretnének mérkőzést veszíteni és veretlenül akarják megnyerni a bajnokságot, de ennek mi szeretnénk lenni az elrontói. Úgy gondolom, most nagyon jó formában van a csapat, ezt ki kell használnunk, és a szurkolókra is nagyon számítunk.”

fcdac.sk