*á.š DAC: Június közepén kezdődik a felkészülés, a Salzburggal is játszanak majd a sárga-kékek | DAC

DAC: Június közepén kezdődik a felkészülés, a Salzburggal is játszanak majd a sárga-kékek

A dunaszerdahelyiek június 14-én, hétfőn kezdik meg a felkészülést a 2021/22-es szezonra.

DAC: Június közepén kezdődik a felkészülés, a Salzburggal is játszanak majd a sárga-kékek
Fotó: Cséfalvay Á. András

A DAC múlt szombaton abszolválta az idény utolsó mérkőzését. A Nagyszombat felett aratott győzelem és a közös vacsora után háromhetes szünet vár a játékosokra. A csapat június 14-én, hétfőn jön össze első alkalommal. A 2021/22-es új idényt a július 24-25-i hétvégén kezdik meg a Michalovce elleni idegenbeli találkozóval.

A sárga-kékek azonban már ezt megelőzően bemutatkoznak az új kupasorozatban, az Európa Konferencia-ligában, amelybe az UEFA hivatalos információja szerint július 8-án csatlakoznak az 1. előselejtezőben. Még mindig megvan annak a lehetősége is, hogy a Fortuna Liga ezüstérmeseként csak a 2. selejtezőkörben kezdik meg az európai kupaküzdelmeket (ennek első meccseit július 22-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik).

Az új szezonra való felkészülés tehát három és fél vagy öt és fél hétig is tarthat. Pont ettől függ az is, hány ellenféllel találkozik az együttes.

A hazai környezetben abszolvált nyitóedzések után a gárda egyhetes összpontosításra utazik a tavalyról már jól ismert Fügenbe. Az edzőtábor keretén belül játsszák az eddigi egyetlen biztos felkészülési találkozót, amelyen egy nagynevű ellenféllel, a Red Bull Salzburggal csapnak össze.

A 15-szörös osztrák bajnokcsapattal és a Bajnokok Ligája legutóbbi két idényének csoportkörös résztvevőjével június 25-én, pénteken találkoznak Eugendorfban.

A DAC nyári felkészülésének terve:
Június 14-e, hétfő: a felkészülés kezdete, MOL Akadémia
Június 18-25-e: összpontosítás az ausztriai Fügenben
Június 25-e, péntek, 18.00 óra: Salzburg-DAC (Eugendorf)

A további ellenfelek még a keresés fázisában vannak. A Fortuna Liga 2021/22-es új idénye július 24-25-én indul.    


(dac1904.sk)