*á.š DAC – Joao Janeiro: "Ha egy olyan klubtól érkezik ajánlat, mint a DAC, akkor nem lehet sokáig gondolkodni" | DAC

DAC – Joao Janeiro: "Ha egy olyan klubtól érkezik ajánlat, mint a DAC, akkor nem lehet sokáig gondolkodni"

Pénteken sajtótájékoztatót tartott a DAC frissen kinevezett vezetőedzője, Joao Janeiro. A klubot Jan Van Daele sportigazgató is képviselte az eseményen.

DAC – Joao Janeiro: "Ha egy olyan klubtól érkezik ajánlat, mint a DAC, akkor nem lehet sokáig gondolkodni"
Joao Janeiro vezetőedző (Fotók: Cséfalvay Á. András - további fotókért kattints a képre!)

Joao Janeiro elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy egy olyan klubbal dolgozhat, amely mindig igyekezett a maximumot elérni a futballban:

„Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen múlttal rendelkező klub vezetőedzője lehetek. Elsősorban szeretnénk javítani a tabellán elfoglalt pozíción. Kombinálni akarom az élvezhető játékot az eredményességgel, hiszen ezt akarja minden edző. Beszélni könnyű róla, de én tenni is akarok érte.”

Előző klubjával, a Kisvárdával kapcsolatban megjegyezte, edzőként mindig kialakul bizonyos kötődés az adott klub és a játékosok közt, de ha egy olyan klubtól érkezik ajánlat, mint a DAC, akkor nem lehet túl sokáig gondolkodni.


Jan van Daele sportigazgató

A DAC sportigazgatója, Jan van Daele elmondta, a Kisvárdával elért eredmények miatt akarták megszerezni Joao Janierot.

„A Kisvárda attraktív, támadó futballt játszott, és éppen ez az, amit a szurkolók is látni akarnak. Ezzel ellentétben az elmúlt időszakban könnyen kiszámítható volt a játékunk, ezen is változtatni akarunk” – emelte ki a sportigazgató.

Azzal kapcsolatban, hogy az új edző akar-e erősítést a tél folyamán, elmondta, erről egyelőre nem gondolkodik, először ugyanis meg akarja ismerni a csapatot. Hozzátette, úgy gondolja, minőségi csapat áll rendelkezésére, ezt pedig a válogatott játékosok száma is bizonyítja.

Janeiro kiemelte, azért érkezett Dunaszerdahelyre, hogy segítsen, de fontos, hogy a játékosokkal is kölcsönösen segítsék egymást, hiszen egyedül semmire sem képes az ember. „Úgy gondolom, hogy nincs rossz futballista, hanem olyan játékosok vannak, akik beleillenek az edző és a klub filozófiájába, és olyanok, akik nem illenek bele ” – tette hozzá.

Jan van Daele megjegyezte, a legnehezebb dolgok egyike a futballban, amikor szezon közben edzőt kell váltani, „Igyekeztünk maximális támogatásunkról biztosítani az edzőt, de elértünk egy olyan pontra, amikor már éreztük a változás szükségességét. Viszont az, ami történik, az nemcsak az edzőről szól, hanem több ember munkájának az eredménye” – mondta.

Ami Joao Janiero érkezését illeti, a sportigazgató elmondta, hosszú tárgyalások vannak mögöttük, hiszen egy olyan csapatot vezetett, amely a magyar bajnokság élmezőnyében van, nagyon örülnek viszont, hogy sikerült megegyezniük.

„14 pontos lemaradásunk van a Slovannal szemben, kiestünk a kupából, tehát realistának kell lennünk, és fontos, hogy újra elkezdjük nyerni a mérkőzéseket. Az edző szerződése egy évre szól, ez idő alatt megismerheti a csapatot. Remélem, hogy a szezon végén is megállapodhatunk arról, hogy folytatjuk a munkát. Bízom benne, hogy hosszú távú együttműködés lesz” – emelte ki Jan van Daele.

Joao Janeiro az edzőfilozófiájával kapcsolatban azt nyilatkozta, a portugál, az angol és a holland futballból merített. „Az angolból a stratégiát, a portugálból a szenvedélyt, a hollandból pedig a támadójátékot tanultam.”

A DAC jelenlegi stábja folytatja az együttműködést az új edzővel, új érkezők nincsenek. Admir Kozlić lesz az asszisztens, Gábriš Csaba marad az erőnléti edző, Martin Raška a kapusedző és Tristan Thomas a videóelemző.

Janeiro kiemelte, nagyon boldog, hogy itt lehet és igyekezni fog mindent megtenni azért, hogy sikeresek legyenek. Kiemelte, mindenki szerencsésnek érezheti magát, aki ebben a klubban dolgozhat.


(parameter)