A DAC a játékvezetői bizottság elnökének fejét követeli a Slovan elleni rangadón történtek miatt

A DAC 1904 futballklub nyilvános levelet adott ki a Szlovák Labdarúgó-szövetségnek (SFZ), a Ligás Klubok Uniójának (LKÚ) és a Játékvezetői Bizottságnak címezve.

A DAC a játékvezetői bizottság elnökének fejét követeli a Slovan elleni rangadón történtek miatt
-illusztráció- (Fotó: Cséfalvay Á. András)

A DAC nyílt levelét az alábbiakban változtatás nélkül, teljes terjedelmében közöljük:

Először is szeretnénk aláhúzni, hogy elsőként és a legkritikusabban mi magunk értékeljük a saját teljesítményünket. Erre mindegyik futballklubnak oda kellene figyelnie: az ellenőrzésük alatt tartani, amit a klubban dolgozó emberek az ellenőrzésük alatt tarthatnak és bízni abban, hogy a professzionális labdarúgás világának mindegyik szereplője a képességeihez mérten a lehető legjobban igyekszik a munkáját végezni. Elemezd ki a hibáidat, javíts rajtuk és térj vissza erősebben, jobban.

A vasárnapi mérkőzés utóhatásaként szeretnénk néhány észrevételt megosztani és cselekvésre kérni a szlovákiai labdarúgás szervezéséért és fejlődéséért felelős szervezeteket.

Ha a ráadás perceiben nagyjából 40 személy (stábtagok, játékosok, biztonsági emberek) egymást kergetik egy teltházas stadionban az év mérkőzésének kikiáltott összecsapáson, akkor valami nem a tervek szerint alakult. Úgy gondoljuk, hogy önök – figyelembe véve a szervezeteik küldetését és célkitűzését – kötelesek reagálni a fentebb említett történésekre és megtenni a szükséges intézkedéseket a jövőbeli hasonló helyzetek megelőzésének érdekében.

Klubunk az etikai kódexében mindegyik tagjától elvárja a viselkedés magas követelményeinek teljesítését. Úgy gondoljuk, hogy a játékosaink és a stábtagok a sportág nagykövetei, akik hozzájárultak a labdarúgás népszerűsítéséhez a Fortuna Liga izgalmas szezonja során, tiszteletet mutatva az ellenfeleknek és a játékvezetők irányába is. A szurkolóink példamutatóan és fáradhatatlanul támogatták csapatunkat az otthoni és idegenbeli találkozókon egyaránt. Ennek ez eredményeképpen miénk a bajnokság csapatai közül a legnagyobb látogatottság, ami nagyon büszkévé és hálássá tesz minket a szurkolóink irányába.

(1/5) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: