A DAC játékosa is ott lehet a jövő évi világbajnokságon!

Erik Davis lehet a DAC történetének második vb-résztvevő futballistája - írja az fcdac.sk.

A DAC játékosa is ott lehet a jövő évi világbajnokságon!
Fotó: fcdac.sk

Sikerült a panamai csoda! A négymilliós lakosú ország futballválogatottja, amely főleg az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő csatornájáról híres, megszerezte a 2018-as világbajnokságra szóló 31 szabad hely egyikét. A panamaiak történelmük első világbajnoki részvételükre készülnek Oroszországban.

A Los Canaleros (Csatornások) a VB-kvalifikáció befejező, októberi fázisának első mérkőzésén az USA-ba látogattak. Orlandóban 4:0-s vereséget szenvedtek a hazaiaktól, így nyilvánvalóvá vált, hogy a kijutáshoz le kell győzniük a már biztos VB-résztvevő Costa Ricát. A találkozót ma hajnalban játszották a panamai fővárosban, és a kolumbiai származású szövetségi kapitány, Hernan Darío Gómez védencei 2:1-re győztek. Ez az eredmény az USA váratlan vereségével együtt Trinidadon és Tobagon - amely azt jelenti, hogy 1986 óta először fog az Amerikai Egyesült Államok csapata hiányozni a világbajnokságról - azt eredményezte, hogy Panama csípte el a csoport harmadik, kijutást jelentő helyét a selejtezők egyeduralkodója, Mexikó és a második helyezett Costa Rica mögött. A tabellanegyedik Honduras Ausztráliával, az ázsiai zóna ötödik helyezettjével vív pótselejtezőt.

Erik Davis, aki a panamai válogatott keretének stabil tagja, mindkét októberi összecsapáson csere volt. A DAC 26 esztendős védője összesen négy alkalommal lépett pályára a sikeresen végződő selejtezősorozatban.

Így a DAC-nak 28 év elteltével lehet ismét olyan játékosa, aki megjárta a világbajnokságot - az 1990-es olaszországi világeseményen a Davishez hasonlóan szintén balhátvéd Fieber Péter képviselte a sárga-kékeket.


fcdac.sk