*á.š DAC: Janeiro szerint fegyelmezettséggel és elszántsággal sikeresek lehetnek a Ružomberok ellen | DAC

DAC: Janeiro szerint fegyelmezettséggel és elszántsággal sikeresek lehetnek a Ružomberok ellen

Hétvégén kezdetét veszi a Fortuna Liga rájátszása, amelyben a DAC elsőként a harmadik helyen álló Ružomberok otthonába látogat. Joao Janeiro, a sárga-kékek vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján a meccsel kapcsolatos meglátásairól nyilatkozott.

DAC: Janeiro szerint fegyelmezettséggel és elszántsággal sikeresek lehetnek a Ružomberok ellen
Joao Janeiro (Fotó: Cséfalvay Á. András - archív)

A portugál mester nehéz mérkőzésre számít, ugyanis a bajnokságnak azon szakaszába lépünk, ahol az összes csapat számára minden mérkőzés kisebb döntőnek felel meg.

„Nehéz mérkőzésre számítok, de úgy gondolom, hogy jól felkészültünk. Egységesnek kell lennünk, hogy megszerezhessük a három pontot, és fontos, hogy az elsőtől az utolsó percig mindenki fegyelmezett maradjon a pályán és azon kívül is. Hinnünk kell a sikerben”

– mondta Janeiro, majd kiemelte, hogy ősszel a DAC győzni tudott Rózsahegyen, ugyanakkor azt is szem előtt tartja, hogy azóta nagyon sok változás történt mindkét csapatnál.

A vezetőedző szerint a harmadik helyért folyó harc szempontjából nagyon fontos a pénteki mérkőzés. Céljuk, hogy elérjék a dobogó legalsó fokát, ehhez viszont pontokat kell gyűjteniük.

„Nagyon veszélyesek a rögzített szituációk során, gyakran betalálnak szögletből és szabadrúgásból, emellett a bajnokságban a legtöbb büntetőt végezhették el. A Ružomberok ereje a csapategységben is rejlik, de úgy gondolom, hogy nekünk is megvannak az erősségeink. Az aranyosmaróti vereség mindenki számára tanulság volt. Ha szerényen és elszántan lépünk pályára, akkor megismételhetjük azt, amit ősszel véghezvittünk”

– tette hozzá Janeiro.

A vezetőedző továbbra sem számíthat a sérült Kalmár és Szendrei játékára, de azt is közölte, hogy az átigazolási időszak utolsó napján szerződtetett Szánthó Regő sem lesz ott a csapattal, ugyanis még időre van szüksége, hogy felvegye a csapat stílusát és filozófiáját.


(tt)