*á.š DAC-Jablonec: A sárga-kékek a hazai pálya előnyében bíznak, de így is nehéz mérkőzésre számítanak | DAC

DAC-Jablonec: A sárga-kékek a hazai pálya előnyében bíznak, de így is nehéz mérkőzésre számítanak

Szerdán délután Bernd Storck vezetőedző és Kalmár Zsolt csapatkapitány részvételével sajtótájékoztatót tartott az FC DAC 1904 labdarúgóklub az FK Jablonec elleni csütörtöki EL-találkozó előtt.

DAC-Jablonec: A sárga-kékek a hazai pálya előnyében bíznak, de így is nehéz mérkőzésre számítanak
Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

A DAC játékosai kedden koronavírusteszten estek át, és mindannyiuké negatív lett, így semmi sem gátolja, hogy a csapat csütörtökön pályára lépjen a Jablonec ellen az Európa-liga második selejtezőkörében.

Bernd Storck vezetőedző elmondta: örülnek, hogy ott lehetnek az Európa-liga selejtezőjének második körében, illetve annak is, hogy ezúttal hazai környezetben léphetnek pályára.

„Egy tapasztalt játékosokkal rendelkező csapat lesz az ellenfelünk, amely két évvel ezelőtt csoportkört játszott, tehát ebből a szempontból is rutinosnak számít. Akárcsak mi, ők is remekül kezdték a szezont, jelenleg két győzelemmel és egy döntetlennel a cseh liga negyedik helyén állnak. Viszont szeretnénk kihasználni az előnyünket, hogy itthon játszhatunk, nyerni akarunk, és be akarunk jutni a harmadik körbe. Úgy gondolom, hogy elég jó a csapatunk arra, hogy ezt el is érjük”

– nyilatkozta Storck.

A Ružomberok elleni múlt heti bajnokit illetően Storck megjegyezte, hogy nehéz felkészülés áll mögöttük, hiszen több mint egy félidőn keresztül tíz emberrel játszottak.

„Viszont sikerrel vettük az akadályt, a második játékrészben fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, ami egyértelműen jó hatással van a csapat önbizalmára. Mindenesetre el kell mondanom, hogy a Jablonec a találkozó favoritja, és minden bizonnyal ők is mindent megtesznek majd azért, hogy továbbjussanak”

– tette hozzá Storck.

A vezetőedző az ellenfélről elmondta, hogy a Jablonec egy kompakt csapat, amely nagyon jól védekezik, magas játékosaik pedig veszélyesek lehetnek a rögzített szituációknál.

„Áttanulmányoztuk a játékukat, tudjuk, mi az erősségük, és mire számítsunk tőlük. Hübschman 39 évesen a csapat védelmének a vezére, Schranz pedig veszélyes támadó, legutóbb a válogatottban és a bajnokságban is betalált. Összességében egy nagyon jó csapatról van szó, de mi is jó játékosokkal rendelkezünk.”

Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya szerint sokkal nehezebb mérkőzés vár rájuk, mint az első fordulóban, de ettől függetlenül nem változott a céljuk: ott szeretnének lenni a harmadik körben, és ezért mindent meg is tesznek.

„Úgy gondolom, hogy nüanszok döntenek majd a továbbjutást illetően, hiszen két egyforma erősségű csapat mérkőzik meg egymással, mindkét együttes jó formában van. Remélem, hogy mi jövünk ki belőle jobban. Fiatal, önbizalommal teli csapat vagyunk, mindenkinek száz százalékot kell nyújtania. Ki kell használnunk, hogy ilyen jól kezdtük a szezont. Történelmet szeretnénk írni, és remélem, hogy ezt az akadályt is sikerrel tudjuk venni”

– mondta Kalmár.

Kalmár hozzátette: nehéz mérkőzésen vannak túl a Ružomberok ellen, de úgy érzi, hogy a csapat nagyon jó állapotban van, kellően felkészültek és olyan erőbedobással tudnak pályára lépni, mint az eddigi mérkőzéseken. A DAC csapatkapitánya úgy véli, hogy az együttes készen áll arra, hogy bejusson az Európa-liga csoportkörébe, viszont ehhez komolyabb ellenfelekkel kell megküzdeniük, olyanokkal is, amelyek már rendelkeznek csoportkörbeli tapasztalatokkal.

„Fiatalok, motiváltak és sikeréhesek vagyunk. Mindent megteszünk azért, hogy bejussunk a csoportkörbe”

– zárta Kalmár.

A DAC szerdán jelentette be, hogy leigazolta a moldáv válogatott Ion Nicolaescut, aki már hétfő óta a csapattal készült. Storck örül a támadó szerződtetésének, hiszen érkezésével nőtt a választék a támadósort illetően. A vezetőedző szerint a mérkőzés alakulásától függ majd, hogy pályára küldi-e a Jablonec ellen.  

A DAC-Jablonec EL-selejtezőre csütörtökön 20:15-kor kerül sor.

(tt)