DAC: Eric Ramirez nyerte az idei első hónap játékosa-szavazást

A szezonban másodszor, összesítve hatodszor került a díj Dunaszerdahelyre, ezúttal Eric Ramirez révén. A venezuelai támadó jelentős fölénnyel végzett az élen, a szakértőktől és a szurkolóktól is ő kapta a legtöbb szavazatot.

DAC: Eric Ramirez nyerte az idei első hónap játékosa-szavazást
Fotó: Cséfalvay Á. András

Eric Ramirez lett február/március legjobb játékosa a Fortuna Ligában. A DAC venezuelai támadója nagy előnnyel nyerte meg a Ligás Klubok Uniójának hivatalos szavazását, miután a szakértőktől és a szurkolóktól is a legtöbb voksot gyűjtötte. Az időközben lesérült Kalmár Zsolt a 7. helyen végzett.

Ramirez 27 fordulót követően 15 találattal vezeti a Fortuna Liga góllövőlistáját, egyúttal pedig a bajnokság legproduktívabb játékosa is (15 gól+6 gólpassz). Az utóbbi hetekben élete formáját mutatja, a rájátszás első 5 játéknapján 7 találatot szerzett.

A Fortuna Liga hónap játékosának szavazását a Ligás Klubok Uniója indította el 2015 őszén – a szavazásba a szakértők és a szurkolók szavazatai egyaránt beszámítódnak. A legelső győztes 2015 augusztusában a sárga-kékek akkori csatára, Szarka Ákos volt. 2017 novemberében és 2018 augusztusában Erik Pačinda diadalmaskodott, 2019 áprilisában Martin Jedlička jóvoltából került a trófea Dunaszerdahelyre, őt pedig tavaly augusztusban Kalmár Zsolt követte. Eric Ramirez nevéhez fűződik tehát a hatodik DAC-győzelem az ankéton.

Fortuna Liga hónap játékosa – 2021 február/március:
1. Eric Ramirez (DAC) 37 pont
2. Yusuf Bamidele (Trnava) 16 pont
3. Martin Mikovič (Trnava) 12 pont
4. Martin Kovaľ (ViOn) 12 pont
5. Vladimír Weiss (Slovan) 11 pont

7. Kalmár Zsolt (DAC) 10 pont


(dac1904.sk)