*á.š A DAC elleni vereség után kirúgták a Slovan edzőjét | DAC

A DAC elleni vereség után kirúgták a Slovan edzőjét

Két fordulóval a bajnokság vége előtt menesztették a Slovan edzőjét, Darko Milaničot. Azt követően, hogy vasárnap este a második esélyét is elszalasztotta arra, hogy bebiztosítsa a Slovan bajnoki címét, és csapata hazai pályán kikapott a DAC-tól.

A DAC elleni vereség után kirúgták a Slovan edzőjét
Darko Milanič (Fotó: TASR)

Egy DAC elleni döntetlennel ár behozhatatlan előnyre tettek volna szert a bajnokságban, ugyanis megőrizték volna a 7 pontos előnyüket. Ehelyett az előnyük négy pontra csökkent, a Slovannak így a hátrelévő két meccséből legalább egyet meg kell nyernie.

A klub vezetése a vasárnapi vereséget követően azonnali hatállyal felmondott neki, Milaničcsal együtt pedig távozik az asszisztense, Novica Nikčevič is.

"Az edzőváltás legfőbb oka a sorozatos rossz teljesítmény, kedvezőtlen eredmény. Cselekednünk kellett és ezért visszahívtuk funkciójából a vezetőedzőt. Az edző kérdés megoldása folyamatban, arról pedig, hogy ki vezeti a csapatot a következő mérkőzéseken, az elkövetkezendő napokban tájékoztatunk" - közölte ifjabb Ivan Kmotrík, a klub vezérigazgatója.

Milanič tavaly szeptembertől irányította a pozsonyiakat, akkor ifjabb Ján Kozákot váltotta a kispadon. A rájátszás hetedik fordulójában a nagyszombati Spartak ellen elszenvedett 0:3-as vereség után felmerült, hogy Milaničot elküldik és idősebb Vladimír Weiss tér vissza a csapathoz, az csapatirányítás azonban változatlan maradt egészen a vasárnap esti, DAC elleni rangadóig.

(futbalportal.net)