*á.š A DAC-é a nyár igazolása: 4,5 millió euró értékű labdarúgó érkezik Dunaszerdahelyre | DAC

A DAC-é a nyár igazolása: 4,5 millió euró értékű labdarúgó érkezik Dunaszerdahelyre

A szlovákiai nyári átigazolási időszak utolsó napján nagyot húzott a DAC, hiszen a jelenlegi idény végéig kölcsönbe megszerezték a kameruni Didier Lamkel Zé játékjogát, aki a csatársor bármely posztján bevethető. A Royal Antwerpen kötelékébe tartozó futballista lesz a Fortuna Liga legértékesebb játékosa.

A DAC-é a nyár igazolása: 4,5 millió euró értékű labdarúgó érkezik Dunaszerdahelyre
Fotó: dac1904.sk

A huszonnégy esztendős Didier Lamkel Zé a Kamerun keleti részén fekvő Bertoua városában született. Ifjúsági éveit a L’École de Football Brasseries du Cameroun (EFBC) gárdájánál töltötte, ahonnan tizenhét évesen a francia OSC Lille akadémiájára került. Két esztendő múlva a második ligában szereplő Niort vette őt kölcsön, ahol végül két szezont töltött. 2018 nyarán a belga Royal Antwerpenhez igazolt, ahol 73 bajnoki találkozón 18 gólt lőtt és 7 gólpasszt osztott ki. 2019 novemberében a kameruni válogatottban is bemutatkozhatott. Tavaly a Royal színeiben kupagyőzelmet ünnepelhetett.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy itt lehetek. Láttam a klub által felvázolt projektet, ami nagyon megtetszett, ezért ezt a vendégjátékot megfelelő lépésnek érzem a pályafutásomban. Magas szintű, ám egyúttal családias az itteni környezet. A szurkolókról is láttam felvételeket, és alig várom, hogy nekik is bemutatkozhassak. Az edzővel még el kell beszélgetnem a csapat céljairól, de semmiképpen sem szeretném egy dobogós helyezésnél alább adni. Bízom benne, hogy ehhez kétszámjegyű mennyiségű góllal és gólpasszokkal is járulhatok hozzá, hiszen szeretnék ismét bekerülni a kameruni válogatottba. Nem okoz gondot az a tény, hogy a bajnokság legértékesebb futballistája leszek. Olyan típusú játékos vagyok, aki a pályára lépést követően nem érzi a nyomást” 

– jelentette ki Lamkel Zé a DAC-cal kötött szerződése aláírása után.

A Transfermarkt szerint Lamkel Zé lesz a Fortuna Liga legértékesebb labdarúgója a maga 4,5 millió euró piaci árával. Érkezésével a játékoskeret összértéke a jelenlegi 12,75 millió euróról több mint egyharmadával megnő.

„Didier egy olyan futballista, aki a belga élvonalban szerzett magának nevet, és akinek az életrajza magáért beszél. A fizikai adottságainak (195 cm), kiváló technikájának, a gyorsaságának és a mindkét lábával való remek rúgótechnikájának köszönhetően egy modern, kreatív játékosról beszélünk, aki a támadósor különböző pozícióiban is képes futballozni. Remekül helyezkedik az egyes vonalak között, és kiváló a gólpasszok kiosztásában, akárcsak a góllövésben. Belgiumban az emberek egyszerre örülnek és boldogtalanok, amiért a mi klubunkba és a bajnokságunkba igazolt, mivel valami mindig történt a személye körül, és ezek az események aztán fel lettek nagyítva. Az igazság az, hogy ő egy remek játékos, amit kész megmutatni Dunaszerdahelyen. Ennek az új kihívásnak köszönhetően ismét arra összpontosíthat, ami a lényeges: saját maga képességeire. Bízunk benne, hogy egy olyan nyugodt környezetet teremthetünk neki, amilyenre szüksége van a legjobb teljesítményéhez, és meleg szívvel üdvözöljük a sárga-kék családban”

 –tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Didier Lamkel Zé a 11-es számú mezt kapta Dunaszerdahelyen.


(dac1904.sk)