*á.š DAC – Dominik Kružliak: A felkészülés rövid, de annál intenzívebb | DAC

DAC – Dominik Kružliak: A felkészülés rövid, de annál intenzívebb

„Elsődleges feladatom a gólok elhárítása, de remek dolog így is a csapat segítségére lenni.” Dominik Kružliak már két gólt szerzett a felkészülés során.

DAC – Dominik Kružliak: A felkészülés rövid, de annál intenzívebb
Fotó: Cséfalvay Á. András

Hogyan értékeled a Mosonmagyaróvár elleni szombati felkészülési mérkőzést?
„Jól kezdtük a találkozót, egy rögzített játékhelyzetet követően a vezetést is megszereztük, és a komolyabb előny kiépítéséhez is megvoltak a lehetőségek és ha azok bemennek, akkor nyugodtabban futballozhattunk volna. Az ellenfél is dicséretet érdemel, jól és becsületesen védekeztek. Motiváltak voltak, meg akarták magukat mutatni. Viszont még csak a felkészülési fázisban járunk, az eredmények nem annyira fontosak, inkább az a lényeg, hogy alaposan felkészüljünk az előttünk álló szezonra. Teljes edzésfolyamat után léptünk szombaton pályára. A meccs teljesítette a célját, örülök a győzelemnek. Természetesen nagyobb gólkülönbségű sikert is arathattunk volna, de bízom benne, hogy a tétmeccsekre spóroltunk a találatokkal.”

A felkészülés során már másodszor találtál be, így Andzouanával együtt ti vagytok a gárda legeredményesebb futballistái. Úgy tűnik, az új vezetőedző érkezése ebben a tekintetben segített neked. Hogyan láttad a gólodat?
„A szögleteknél igyekszem az első kapufához helyezkedni. Régebben is képes voltam helyzetbe kerülni, most azonban rendre be is találok, aminek örülök. Természetesen az elsődleges feladatom a gólok elhárítása, de remek dolog így is a csapat segítségére lenni.”

A kemény felkészülés szakaszában vagytok. Hogy érzed magad?
„Jól. A meccs után természetesen fáradtak vagyunk, néhány futást is abszolváltunk még. A felkészülés rövid, de annál intenzívebb, ezt mindenki megérzi. Másrészt ennek így kell lennie, hiszen a most megszerzett erőnlétből fogunk élni az előttünk álló idényben.”

Mi a véleményed az új vezetőedző érkezéséről, mi minden változott?
„A véleményem pozitív. Az edzésfolyamat nagyobb intenzitású és jobban odafigyelünk a taktika és az egyes játékelemek részleteire. A vezetőedző azt akarja, hogy mindegyik játékos tisztában legyen a szerepével az adott posztján. Még csak rövid ideje vagyunk együtt, de az egész öltözőnek jó érzése van az új edzővel kapcsolatban. Bízom benne, hogy ezt a pályán is megmutatjuk az elkövetkező hónapokban.”   


(dac1904.sk)