*á.š DAC-Cracovia: Rendkívüli állapot Dunaszerdahelyen, hogy ne fordítsák föl a várost a futballhuligánok! | DAC

DAC-Cracovia: Rendkívüli állapot Dunaszerdahelyen, hogy ne fordítsák föl a várost a futballhuligánok!

Csütörtök este a DAC a Cracovia Krakkó csapatát látja vendégül a dunaszerdahelyi MOL Arénába. Az esti (20:30) mérkőzésre az UEFA szigorú előírásai is vonatkoznak. Különös tekintettel arra is, hogy szerdán a vendégcsapat szurkolói is részesei voltak a Pozsony belvárosában kirobbant vandál zavargásoknak. Valamennyi szabályozás az eddigieknél sokkal szigorúbb büntetéseket helyez kilátásba a klubok és a látogatók számára is.   

DAC-Cracovia: Rendkívüli állapot Dunaszerdahelyen, hogy ne fordítsák föl a várost a futballhuligánok!

Közlekedési korlátozások

A szurkolóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a stadion körül cca. 19:00 órakor életbe lépő közlekedési korlátozások lépnek életbe.

A Szent István tér az ott zajló fesztivál miatt le lesz zárva, és áthajtani sem lehet rajta. A régi sportcsarnok parkolója a vendégszurkolók számára lesz fenntartva, tehát az egyéb hagyományos helyeken, illetve a Max és a Family center beváráslóközpontoknál, esetleg a vasútállomás környékén lehet parkolni. A városi önkormányzat személyautók és autóbuszok számára megnyitja a Kisudvarnoki úton található gokartpályát.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B, C és D (D3 egy része, D4 szektor) tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

A vendégcsapat szurkolói számára a D1 szektor, illetve a CD rész, különálló, a hazai szurkolók szektoraitól elválasztott szektor lesz megnyitva. A vendékszurkolók beléptetése a hazaiaktól elkülönítve történik. A vendégszurkolók érkezését a rendőrség biztosítja. A két csapat és a Cracovia drukkereinek a stadionhoz való megérkezésekor néhány környező utca részleges lezárásra kerülhet.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:

- Az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: AP, AB, B1, B2, B3, B4, BC, C1, C2, C3, C4, C5, CD

- Az A tribün és D tribün sarkán: AL, AD, D2, D3, D4

- Az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP

- A C és D tribün sarkán: belépés a CD és D tribünre: a vendégszektor

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépő színes felét a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást.

Ajánlott időben megérkezni a helyszínre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyitnak (19:00), a VIP szektorok fél órával előbb (18:30).

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Figyelem! Az UEFA kockázatosnak minősítette az összecsapást, ezért a DAC fenntartja a jogot, hogy a sállal, mezzel vagy más, a lengyel klub színeit feltüntető eszközökkel felszerelt vendégszurkolókat, és minden lengyel állampolgárt ne engedje be a hazai nézőknek fenntartott szektorba, illetve, hogy kikísérje őket onnan.

Egyúttal figyelmeztetjük a DAC szurkolóit, hogy lehetséges ellenőrzések miatt a beléptetésnél tartsák maguknál a személyi igazolványt/útlevelet, 15 éves korig a egészségügyi igazolványt.

A holnapi mérkőzésre az UEFA szigorú előírásai is vonatkoznak. Mindegyik említett szabályozás az eddigieknél sokkal szigorúbb büntetéseket helyez kilátásba a klubok és a látogatók számára is. 

Szigorúan tilos a lépcsőkön és a szektorok bejárataiban állni! Ennek az előírásnak a megszegését az UEFA nagyon szigorúan bünteti! A mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről.

A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor, a ruházatot is beleértve. Azok a személyek, akik a FARE kézikönyve szerinti tiltott szimbólumokat viselnek a ruházaton vagy ilyen szimbólumokat tartalmazó zászlók, tárgyak vannak a birtokukban, nem lesznek beengedve a mérkőzésre. 

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba.

Kérjük a szurkolókat, ne hozzanak magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetjük szurkolóinkat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik. 

Cashless rendszer működik a büfékben

A MOL Aréna büféiben csak az ún. Cashless kártyával lehetséges fizetni. Ez a készpénznélküli rendszer a feltöltőkártyák elve alapján működik, helyettesítve a készpénzes fizetést. A szombati találkozó alkalmával is csak ezen a módon tudnak a szurkolók a büfékben fogyasztani.

A Cashless kártyák értékesítése és feltöltése a belépőjegyek értékesítésével egyidejűleg a jegypénztárakban zajlik, azok nyitvatartási ideje alatt, illetve a DAC store-ban.

A VIP szektor látogatóinak az A lelátó recepcióján, meccsnapon 18:30 és 23:00 között lesz megnyitva egy cashless kassza. Ezen felül a recepción, illetve a St. Nicolaus SILVER LOUNGE étteremben egy-egy feltöltő automatát helyeztünk el.

Ne feledje, hogy a DAC CLUBCARD klubkártya egyúttal Cashless kártyaként is működik!

Figyelem! Az AL, AD, D3 és D4 szektor látogatóinak javasoljuk, hogy a Cashless kártyát a forgóajtón való belépés előtt kell megvásárolniuk. Az említett szektorok alatt holnap a kártyák mobil eladása zajlik majd – keressék munkatársainkat! Ugyanott elhelyeztünk egy feltöltő automatát is.

Egyéb fontos tudnivaló a holnapi Európa-liga mérkőzéssel kapcsolatban.

ARCFESTÉS, DAC STORE, HÍRADÓ ÉS FREE WIFI

Élvezze ki a DAC 15. európai kupamérkőzését!

A forgóajtók közelében, a B és C lelátók alatt a kapunyitástól (19:00) ezúttal is ingyenes arcfestés lesz a szurkolók részére.

A találkozóra kiadott színes meccsfüzetet (Híradó). a DAC store-ban találják majd meg a szurkolók, illetve a képre kattintva letölthető.

Használja ki a vásárlás lehetőségét, és látogasson el a hivatalos DAC Store-ba, amely minden munkanapon és szombaton is nyitva tart! A mérkőzés napján 15:30 órakor nyit, és 23:00-kor zárunk. A Fanshop kínálata egy egyedi esemény sállal bővül, és holnaptól az üzletben kapható lesz az új idény csapatmeze. A DAC store-ban egy ún. „Fast line” is kialakításra kerül, a kiválasztott árucikkek megvásárlásának felgyorsítása érdekében. A forgókapukon áthaladva is vásárolhatnak a Fanshopban, konkrétan a BC szektorok sarkán megtalálható sátorban, ahol szintén érvényes a szezonbérlettel rendelkezők 5 százalékos árengedménye.

Az egész MOL Arénában elérhető a szabad internet hozzáférés. Keressék a MOL Aréna free wifi hálózatot, amelybe egyszerűen, a közösségi hálózatok vagy email segítségével tudnak bejelentkezni!

fcdac.sk