*á.š DAC: Blackman és Andzouana sem léphet pályára Trenčín ellen | DAC

DAC: Blackman és Andzouana sem léphet pályára Trenčín ellen

A DAC panamai védője számára véget ért az idény, holnap a kongói szélső sem léphet pályára sérülés miatt.

DAC: Blackman és Andzouana sem léphet pályára Trenčín ellen
Fotó: Cséfalvay Á. András

A vasárnapi Slovan-DAC (0:1) győztes rangadó során a DAC kezdőcsapatának két játékosa is megsérült. Yhoan Andzouana fájdalmas arccal hagyta el a pályát még az első félidő vége előtt, miután ütközött az égszínékek hátvédjével, Jurij Medveděvvel. A párharc után a kongói szélső a bal bokáját fájlalta. 

„Szerdán mágneses rezonanciás vizsgálaton vett részt, amely disztorziót, vagyis ficamot állapított meg a bal bokájában. Szerencsére a szalagok rendben vannak, így a klinikai állapot szerint 10-14 napos kihagyás vár rá” – árulta el a MUDr. Fegyveres Zsolt csapatorvos.

Cesar Blackman sokkal rosszabbul járt, aki bár végigjátszotta a hétvégi a találkozót, azt követően azonban fájdalmat érzett a bal térdében. A panamai védő is elsőként MR vizsgálaton vett részt, amely a bal térdében meniszkusz- és szalagsérülést állapított meg. Cesar szerdán artroszkópos beavatkozáson esett át a dunaszerdahelyi kórházban Almási József vezetésével. „Ha komplikációmentes lesz a rehabilitáció, augusztus elején térhet vissza a pályára” – tájékoztatta a DAC hivatalos honlapját Fegyveres doktor. 


(dac1904.sk)