*á.š DAC: Andrej Fábry belépett a századosok közé | DAC

DAC: Andrej Fábry belépett a századosok közé

Andrej Fábry pénteken 100. alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, a neve mellett 15 gól áll. A DAC színeiben 41/4 a mérlege.

DAC: Andrej Fábry belépett a századosok közé
Fotó: Cséfalvay Á. András

A 24 éves Andrej Fábry csak a harmadik olyan játékos lett a DAC aktuális keretéből, aki 100 mérkőzésen lépett pályára a Fortuna Ligában. Fábry a pénteki, DAC-Zlaté Moravce (4:2) bajnokin kerekítette százasra a rajtjai számát. Rajta kívül még Dominik Kružliak és Eric Davis tartozik a ligás „századosok” közé, de hármukból csak a panamai balhátvéd játszotta le az összes találkozót DAC-mezben:

Dominik Kružliak 192/11 (58/2)
Eric Davis 143/18 (143/18)
Andrej Fábry 100/15 (41/4)

Megj.: a név után a rajtok/gólok száma a szlovák élvonalban, zárójelben a rajtok/gólok száma a DAC színeiben.

A keret többi játékosa közül Martin Jedlička áll legközelebb a százashoz, ő eddig 94 bajnoki rajtot gyűjtött a Fortuna Ligában – mindegyiket a DAC-ban.

„Az első perctől domináltunk, helyzeteket alakítottunk ki és két gyors találatot szereztünk. A második félidő elején bekapott gól után se kerültünk padlóra, sikerült gyorsan kétszer is válaszolni és megérdemelten győztünk” – értékelte a DAC-ViOn (4:2) bajnokit a jubiláló Andrej Fábry, aki a sárga-kék mellett anyaegyesülete, a Nitra (44/8) és a Sereď mezét (15/3) is viselte.

Ami a góllövőket illeti: Hahn János és Nikola Krstović lett a DAC 8. és 9. játékosa, aki betalált a Fortuna Liga aktuális idényében. A sárga-kékek élvonalbeli történelme során eddig összesen 177 labdarúgó iratkozott fel a DAC góllövőlistájára.


(dac1904.sk)