A DAC 17 év alatti csapatából négyen küzdenek az Európa-bajnokságra való kijutásért

A DAC tizenhét éven alatti csapatából négyen is megküzdenek az Eb-re való kijutásért a selejtezők 2. fázisában – írja az fcdac.sk.

A DAC 17 év alatti csapatából négyen küzdenek az Európa-bajnokságra való kijutásért
Fotó: fcdac.sk

A 17 éven alatti szlovák válogatott 2017 októberében csoportjának a második helyén végzett az Európa-bajnoki selejtezősorozat 1. fordulójában, amivel kivívta a 2. fázisban, az Elitkörben való szereplés jogát. Ennek keretén belül a jövő héten Portugáliában szerepel a csapat, ahol fokozatosan a hazai, finn és svájci korosztályos együttessel méri össze az erejét.

A 17 éven alatti nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Samuel Slovák és asszisztense, Martin Žamba 20 fős keretet nevezett a tornára, amelyben a DAC négy játékosa is helyet kapott: a kapus Bajnóczi Nikolas, Šimon Dolinský és Matúš Malý védők és a szélső Bari Krisztián is.

Bari a fiatalabb ifik élvonalának legjobb góllövőjét, Sebastián Gembickýt helyettesíti, aki bokasérülés miatt kényszerült pihenőre. Sérülése miatt Gembický a tizenhét éven aluli csapatunk első két élvonalbeli tavaszi megmérettetéséről is hiányzott. Múlt hétvégén együttesünk nélküle is legyőzte a Nagymihályt, méghozzá idegenben 2:0-ra. Viszont a 18. forduló tegnapi bepótolt mérkőzésén szezonbeli harmadik vereségét szenvedte el a DAC U17, amikor is odahaza 1:2 arányban maradt alul a Nyitrával szemben. Martin Žamba védencei még így is tízpontos előnnyel vezetik az U17-sek élvonalbeli bajnokságát a rózsahegyiek előtt, akik azonban egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak fiataljainknál.

 

Az U17-es szlovák válogatott programja az Elitkörben:

2018. március 12., 17:00 ó: Portugália–Szlovákia (Ribeira Brava)

2018. március 15., 15:00 ó: Szlovákia–Finnország (Machico)

2018. március 18., 17:00 ó: Svájc–Szlovákia (Ribeira Brava)

fcdac.sk