Csütörtökön megkezdi a DAC a téli felkészülést

Csütörtök délután befejeződik a DAC játékosainak téli szünete. Bernd Storck csapata január 7-én, 16 órakor kezdi meg a felkészülést a Fortuna Liga tavaszi folytatására.

Csütörtökön megkezdi a DAC a téli felkészülést
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A csapat december 15-én zárta a rekordokkal teletűzdelt őszi idényt, az év utolsó bajnokiján 2:0 arányban verte a Senicát. Ezután a játékosok számára 22 napos téli szünet következett, aminek az edzői stáb által kidolgozott egyéni edzéstervekkel vágtak neki.

„A 22 nap alatt tizenegyen edzést kellett teljesíteniük a srácoknak, és ha lehetőségük volt rá, akkor konditerembe is ellátogathattak. Erről szól a professzionális labdarúgás: nem lehet kizárólag pihenni a szünetben” – magyarázta Bernd Storck vezetőedző.

„Az egyéni edzésterv futásokból és erősítőgyakorlatokból állt. Szerencsére nekem volt lehetőségem egyéni edzővel mindent teljesíteni, úgyhogy jó erőállapotban vághatok neki a közös felkészülésnek” – fűzte hozzá Kalmár Zsolt csapatkapitány.

A keret és a stáb csütörtökön 15:00-kor találkozik a MOL Football Academy-n, az első edzés pedig egy órával később veszi kezdetét. A koronavírus miatt idén a teljes felkészülés hazai környezetben zajlik majd, a hagyományos törökországi összpontosítás is elmarad.


(dac1904.sk)