*á.š A cseh bajnoktól érkezik a DAC első nyári erősítése | DAC

A cseh bajnoktól érkezik a DAC első nyári erősítése

A DAC 1904 és a cseh bajnokcsapat Viktoria Plzeň megegyezett a 26 esztendős középpályás, Miroslav Káčer dunaszerdahelyi kölcsönjátékáról. Az egyezség további kétéves opciót is tartalmaz.

A cseh bajnoktól érkezik a DAC első nyári erősítése
Miroslav Káčer (Fotó: dac1904.sk)

Miroslav Káčer a zsolnai labdarúgás neveltje, ahol hatévesen indult a pályafutása és ahol 2020 nyaráig megszakítás nélkül futballozott. A „Sosonok” összes korosztályos együttesét végigjárta, egészen a fiatalabb ifikig, ahonnan rögtön a felnőttcsapathoz került.

A honi élvonalban való bemutatkozása alkalmával azonnal be is talált, és a mai napig ő a szlovák liga történetének legfiatalabb gólszerzője: 2012-ben 16 évesen és 162 naposan a myjavai Spartak kapuját vette be. Az első élvonalbeli szezonjában 11, a következőben 15 alkalommal lépett pályára, majd az együttes egyik kulcsemberévé vált. A 2016/17-es szezonban öt találattal és négy gólpasszal járult hozzá a bajnoki cím megszerzéséhez. A Fortuna Ligában töltött utolsó idényében (2019/20) ő volt a Žilina csapatkapitánya.

A 170 cm magas középpályás 2017 nyarán részt vett a 21 éven alatti Eb-n. A 2017/18-as idényt követően bekerült a Tehetségek Tizenegyébe, majd kétszer a Fortuna Liga Álomcsapatába is (2018/19 és 2019/20). A szlovák élvonalban összesen 184 pályára lépése alkalmával 32 gólt szerzett. Káčer egykori utánpótlás-válogatott játékos, aki az U15-östől felfelé haladva mindegyik korosztályban képviselte Szlovákiát. 2017 januárjában két alkalommal a felnőtt nemzeti csapat mezét is magára húzhatta.

2020 nyarán a Viktoria Plzeň játékosa lett, amellyel idén tavasszal bajnoki címet ünnepelhetett. A cseh Fortuna Ligában 38 alkalommal szerepelt, két gólja mellett öt gólpassz is szerepel a neve mellett.

Miroslav Káčer az európai kupasorozatokban is gazdag tapasztalattal rendelkezik: a Žilina és a Plzeň színeiben a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és az Európa Konferencia Ligában összesen 17 meccset abszolvált, ezeken két gólt lőtt.

„Boldog és elégedett vagyok, amiért az érkezésemről ilyen rövid idő alatt sikerült megegyezni. Ennek köszönhetően nemcsak a következő felkészülési mérkőzésen, hanem az Európa Konferencia Ligában is pályára léphetek. Megörültem a DAC érdeklődésének, amelyre a további fejlődésem egyik kihívásaként tekintek és bízom benne, hogy kölcsönösen egymás segítségére leszünk. Az érkezésemben nagy szerepet játszott Guľa vezetőedző személye, akinek a keze alatt több évig futballoztam, akárcsak az általam ismert srácoktól származó információk a klubról. Tisztában vagyok vele, hogy itt minden körülmény adott a további fejlődésemhez. Örülök a környezetnek, a szurkolóknak és az egész dunaszerdahelyi szerepvállalásomnak” – nyilatkozta a szerződése aláírását követően Miroslav Káčer, aki a 66-os számú mezt viseli majd a DAC-ban.

„Kačka” középső középpályás, akit a küzdeni tudás és egyúttal a magas szintű játékintelligencia is jellemez. Kiválóan helyezkedik, a mérkőzéseken sokszor ér labdába és jó befejezőnek számít, emellett képes pontos utolsó passzokat kiosztani a csapattársainak is.

„Igyekeztünk egy olyan, a nyolcas pozíciójában futballozó játékost keresni a középpályássorunkba, amilyeneket a klubok általában szeretnének a csapatukban tudni: legyen kellően tapasztalt az európai kupasorozatokban is, rendelkezzen egy erős karakterrel, továbbá megfelelő gyorsasági és párharcnyerési mutatókkal. Amikor lehetőségünk nyílt megszerezni, akit ismerünk és a klub nyitott volt az érkezésére, Miro mellett döntöttünk. Bízom benne, hogy a pályán is megmutatja azt a rendkívüli elszántságot, amely a közös beszélgetéseink során látszott rajta. Ismeri a bajnokságot, várja, hogy Dunaszerdahelyen szerepelhessen. Miro egy nagyon érdekes labdarúgó számunkra, akinek az érkezésével arra is időt nyerünk, hogy Kalmár Zsolt teljesen felépülhessen. Örülök az érkezésének, remélem, hogy jó teljesítményt nyújt majd a Csallóközben és a csapat, a klub segítségére lesz” – üdvözölte új védencét Adrian Guľa vezetőedző, aki nemcsak Zsolnán, hanem a Plzeň gárdájánál is együtt dolgozott Káčerrel.

„Az utóbbi hetekben alapos megbeszéléseket folytattunk az edzői stábbal a középpályássorunk lehetőségeiről. Mivel Balićnál a műtétet követő rehabilitációja során komplikációk léptek fel és Kalmár térdszalagsérülése utáni visszatérését nem szabad siettetni, további lehetőségekre volt szükségünk a középpályán. Miro kiválóan ismeri a bajnokságunkat és bízunk benne, hogy az energikus játékstílusával jól beillik a klubba. Sok sikert kívánunk neki sárga-kékben” – tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.  


(dac1904.sk)