Csallóközre cserélte a napfényes Kaliforniát - amerikai védekező középpályással erősített a DAC

A 19 éves amerikai védekező középpályás, Creighton Braun 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá a DAC-cal, amely további egyéves opciót is tartalmaz.

Csallóközre cserélte a napfényes Kaliforniát - amerikai védekező középpályással erősített a DAC
Fotó: dac1904.sk

Creighton Braun a Csallóközre cserélte a napfényes Kaliforniát. A West Coast FC egykori labdarúgója a sikeresen abszolvált orvosi kivizsgálást követően szerződést kötött a DAC-cal, amely 2022. június 30-ig érvényes, további egyéves opcióval.

A 191 cm magas védekező játékos Los Angeles egyik elővárosában született. A futballista géneket a Németországból származó édesapjától örökölte. Elsődleges posztja a védekező középpályás, ám a védelem további részeiben is bevethető. Braun csatlakozott az együttes téli felkészüléséhez és a budapesti Vasas elleni meccsen már pályára is lépett.

„Nagyon izgatott és boldog vagyok, amiért a DAC játékosa lehetek. Ez pályafutásom első professzionális szerződése. Eltökélt vagyok visszafizetni a klub bizalmát és szeretném a pályán nyújtott teljesítményemmel bajnoki címhez segíteni a DAC-ot. Dunaszerdahelyre akarjuk hozni a trófeát” – jelentette ki a szerződésaláírást követően a 19 esztendős labdarúgó.

„Creighton egy fiatal, érdekes és nagyon tehetséges játékos. Az Egyesült Államokban nőtt fel, édesapja német, édesanyja pedig amerikai. A vitathatatlan tehetsége mellett az intelligenciáját is kiemelném. Védekező középpályásként számolunk vele, de a védelem közepén is képes futballozni. Egy olyan labdarúgóról van szó, akiben nagy lehetőségek rejlenek, és szeretnénk neki esélyt adni a további fejlődésre. Örülünk, amiért a mi klubunkat választotta” – mondta új erősítésünkről a DAC vezetőedzője, Bernd Storck. Creighton Braun a 15-os mezszámot választotta.

(dac1904.sk)