*á.š Csak gólpasszokig jutottak a DAC játékosai a válogatott mérkőzéseken | DAC

Csak gólpasszokig jutottak a DAC játékosai a válogatott mérkőzéseken

A DAC felnőttcsapatának nyolc játékosa kapott meghívót hazája nemzeti csapatától a júniusi válogatott mérkőzésekre. Lássuk, hogyan szerepeltek!

Csak gólpasszokig jutottak a DAC játékosai a válogatott mérkőzéseken
Eric Davis (Fotó: TASR/AP - archív)

A szlovák és a magyar A válogatottba ezúttal a sárga-kékek egy játékosát sem hívták be, a fiatalabb korosztályban viszont számítottak a DAC játékosaira. Sebastian Nebyla és Malý Matúš (amikor behívták, még a dunaszerdahelyiek kötelékébe tartozott, azóta Rózsahegyre igazolt) az U21-es csapatban volt érdekelt, amely előbb a 2023-as Eb-selejtezőjében győzni tudott Máltán (1:3), majd egy gólgazdag, fordulatos, barátságos összecsapáson fektette két vállra Románia U21-es csapatát (4:3). Nebyla a máltaiak ellen a 78. percben lépett pályára, Malý pedig kezdő volt a románok ellen, a 65. percben Nemčík váltotta őt.

Veszelinov Dániel tavasszal megbízható teljesítményt nyújtva őrizte a DAC kapuját, ennek köszönhetően pedig bekerült a magyar U21-es csapat Eb-selejtezős keretébe, és mindkét találkozót végigvédte – a németek ellen négy gólt kapott (0:4), a lettek ellen viszont egyet sem (2:0).

Sűrű napok vártak Nikola Krstovićra, akit a montenegrói válogatott felnőtt és U21-es csapatába is behívtak. A 22 éves támadó összesen három mérkőzésen jutott szóhoz: az írek elleni Eb-selejtezőn végig a pályán volt, de még ő sem tudta megakadályozni, hogy csapata vereséget szenvedjen (1:3). A Nemzetek Ligájában érdekelt felnőttcsapatban kétszer is megmutathatta magát. A bosnyákok ellen a 67. percben lépett pályára, Marušić pedig az ő passzát követően szerezte meg csapata egyenlítő találatát (1:1). Romániában már kezdőként lépett pályára a DAC támadója, a gólokat viszont társa, Mugoša szállította (0:3). Krstovićot végül a hajrában lecserélték.

Szintén a Nemzetek Ligájában lépett pályára a lett válogatott és Andrejs Ciganiks. A D divízióban tevékenykedő lettek mind a négy mérkőzésüket megnyerték (Andorra 3:0, Moldova 4:2, Liechtenstein 1:0, 2:0), így magabiztosan vezetik csoportjukat. Ciganiks mind a négy találkozón pályára lépett, háromszor kezdőként, egyszer pedig csereként, a moldovaiak ellen pedig egy gólpasszt is kiosztott.

A CONCACAF-zónában is elindult a Nemzetek Ligája új kiírása, az Eric Davist és Cesar Blackmant a soraiban tudó Panama pedig Costa Ricával és Martinque-vel került össze, három forduló után pedig magabiztosan vezeti csoportját. A panamaiak előbb Keylor Navasékat győzték le 2:0-ra, majd öt góllal küldték haza a karibi sziget legjobbjait, hogy aztán idegenben gól nélküli döntetlent játsszanak velük. Davis a Costa Rica elleni, valamint a martinique-i találkozót is végigjátszotta, Blackman pedig a Martinique elleni hazai találkozón volt végig a pályán.

Sainey Njiét beválogatták Gambia válogatottjába, amely az Afrikai Nemzetek Kupájában volt érdekelt. Gambia előbb 1:0-ra legyőzte Dél-Szudánt, majd ugyanilyen arányú vereséget szenvedett Kongóban. A DAC középpályása mindkét találkozót a kispadról nézte végig.   


(tt)