Csak egynyelvűen szurkolnának a DAC ultrái

A dunaszerdahelyi futbalcsapat meghatározó szurkolói csoportjának, az YBS DAC fanklubnak a tudomására jutott, hogy a DAC, “új, sajátos sálakat készítetett a nagy derbi napjára”, a “DAC – szlovan rangadóra”. 

Csak egynyelvűen szurkolnának a DAC ultrái
Facebook

Ez a DAC szurkolói fanklubok egyöntetű akaratával szemben áll – írják a kissé megkésve, alig 9 nappal a meccs után felrakott posztjukban, azt nehezményezve, hogy a “nyakbavalót” kétnyelvűre tervezték. A “felelőtlen kivitelezésű sál tervezője és készítője hagyománytudat nélküli, meggondolatlan érvekkel, egy silány és felháborító „alkotást” hozott létre.” - véli az YBS csoport.

Ahogy posztjukban írják: a “DAC másról szól, épp ezért érték mindannyiunk számára. A DAC és szurkolói a tradíciók mellett a kor lendületét képviselve a helyi hagyománytudat gyökereit erősíti, amit egy ilyen sállal csak megsérteni lehet, sőt ellenszenvet kiváltani. Ezzel a sállal egy hiteles arculati elem kérdőjelezhető meg. Hasonló kezdeményezést már fojtottunk vissza a klubnál, és megengedhetetlen a DAC–nál az ilyen és ehhez hasonló közhangulat rombolásához vezető emléktárgyak értékesítése, sőt már a tervbevétele is!"

Szerintük bár "Van igény a szurkolókra, a meccsek csak velük válnak teljessé", de a "klubtól teljes egészében elvárjuk a jelmondatához híven, a hagyományokhoz igazodó, szurkolóbarát megközelítésű, célravezető, hatékony megoldást és magatartást.”

para