„Csak az a kívánságom, hogy teltház előtt léphessünk pályára“

Az FC DAC 1904 megtartotta idénynyitó sajtótájékoztatóját, melyen Végh Tibor klubelnök, László Csaba vezetőedző, és Marin Ljubičić, az együttes csapatkapitánya vett részt.

„Csak az a kívánságom, hogy teltház előtt léphessünk pályára“
László Csaba, Végh Tibor és Marin Ljubičić (Fotó: paraméter)

„Csupán egyetlen kívánságom van, hogy a stadionban teltház előtt léphessünk pályára“ – nyilatkozta a dunaszerdahelyi eseményen László Csaba, a DAC vezetőedzője. A tavaszi idény indulásakor a klub célja az, hogy az FC DAC 1904  a Slovnaft Cup döntőjébe jusson, és ezen túl az már csak „bónusz“ volna, ha csapata a bajnoki tabella első hat helyének valamelyikén végezne a szezon végén. Az együttes idénynyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy

a téli felkészülést követően a csapatnak agresszívabb focit kell játszania, hogy az ellenfeleknek megmutassák, a DAC egységes és győzelemre hajt.

Erre László Csaba szerint minden feltétel adott, a február elején véget ért törökországi edzőtáborozás is rendkvül jól sikerült. Ha az év végére elkészül az új stadion, az edző 14 ezer szurkoló hangját szeretné hallani a lelátókról, és akkor tudni fogja, hogy a DAC jó úton jár.

Az idénynyitó mérkőzésre február 18-án, Podbrezován kerül sor, majd két hazai ligameccs után – szintén otthon – a poprádiakkal méri össze tudását a szerdahelyi csapat a Slovnaft Cup elődöntőjében március 7-én. László hozzátette, a DAC számít az esélyesebbnek, és éppen ezért, mert a csapata a favorit, nehéz meccsre számít.

A tájékoztatón bemutatkozott a DAC új csapatkapitánya, Marin Ljubičić is, akinek szerződését két évre meghosszabbították. A horvát játékos szerint az új csapattagok már akklimatizálódtak, és több győztes meccset kell hozniuk.

A DAC elnöke, Végh Tibor beszámolt az utóbbi időszak stadionfejlesztéséről. A klubelnök megemlítette, hogy az akadémián már hat pálya elkészült, és az év végére teljesen elkészül a DAC Aréna is.

Szót ejtett a DAC ambiciózus terveiről, amelyekkel kapcsolatban Végh leszögezte: az akadémiai utánpótlásban számít a közeli és távoli régió fiatal focistáira.

(sárp)