Cracovia-DAC – Hyballa: Gyönyörű esténk volt!

A DAC 2:2-es döntetlent ért el Krakkóban a Cracovia ellen az Európa-liga 1. selejtezőkörében, ami pedig több idegenben lőtt góljuknak köszönhetően továbbjutást ért. Lássuk, miként vélekedett a látottakról Peter Hyballa vezetőedző és Ľubomír Šatka, aki ezután a meccs után távozik a DAC-tól, épp Lengyelországba, a Lech Poznan gárdájához.

Cracovia-DAC – Hyballa: Gyönyörű esténk volt!
Peter Hyballa (Archív felvétel - Cséfalvay Á. András)

Peter Hyballa: "Rosszul kezdtünk, az eleje nem jött ki számukra jól. Egy hosszú ívelés átment Šatkán, a hazaiak pedig egy szép lövéssel megszerezték a vezetést. A védekezésünk egy junior csapaténak felelt meg. A hazaiaknak ugyanúgy, mint az első meccsen, az első 20 percben akadtak helyzeteik, azután viszont visszajöttünk a játékba, noha ez még nem egy top pressing volt a részünkről. Fontos pillanatok voltak a bekapott sárga lapok, ezért is kellett lecserélnünk például Čmelíket. Fiatal és gyors csapat vagyunk, a széleket próbáljuk megjátszani. 

A második félidő elején sikerült gyorsan egyenlítenünk. Ramirez is szép dolgokat mutatott be, és ezzel együtt a második félidőben jobbak voltunk, igyekeztünk játszani a futballt. A Cracoviának is sikerült a saját stílusát hoznia. Amikor elkezdődött a hosszabbítás, tudtuk, hogy bírni fogjuk, fel voltunk készülve erre. Jött Ramirez kiváló megiramodása és élt a helyzetével. A vége küzdelmes volt, az utolsó percekben sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak.

Nagyon büszke vagyok, a továbbjutásunk nagyon fontos a szlovák futball számára. Bejutottunk az EL második selejtezőkörébe, mégpedig a legfiatalabb európai csapatként. Köszönetet szeretnék mondani Šatkának, aki a Lech Poznanba távozik. Lengyelország futballország. Hadd dicsérjem meg a Cracoviát is a játékstílusáért és az atmoszféráért. Ez egy gyönyörű este volt számunkra.

Ľubomír Šatka: "Ez a mérkőzés specifikus volt számomra, de igyekeztem nem gondolni erre. Igyekeztem végigkoncentrálni a 120 percet. Örülök, hogy egy győzelem után távozhatok, nagyszerű volt ilyen módon búcsúzni. Fantasztikus csapatom volt itt. "

A meccs:
 
EL: KS Cracovia Kraków – FC DAC 1904 2:2 - Továbbjutottak a sárga-kékek!

(TASR)