*á.š A Benficából igazolna játékost a DAC? | DAC

A Benficából igazolna játékost a DAC?

A Nemzeti Sport Online információi szerint a DAC ajánlatot tett a Benficának a magyar utánpótlás-válogatott szélső, Csoboth Kevin játékjogáért.

A Benficából igazolna játékost a DAC?
Forrás: Nemzeti Sport

Csóka Dániel, Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté után Csoboth Kevin lehetne a DAC ötödik olyan labdarúgója, aki szerepelt már valamelyik korosztályos magyar válogatottban. A 19 éves szélső tavaly 2021-ig hosszabbított a lisszaboniakkal.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a Benfica nem fogadta el a DAC kölcsönvételi ajánlatát, de nem szakadt meg a kapcsolat a felek között, így nem zárható ki, hogy a dunaszerdahelyiek újabb ajánlatot tesznek Csobothért. A sportportál felkereste az ügyben a dunaszerdahelyi klubot, amely azt a választ adta, hogy nem tudnak információval szolgálni.

Csoboth a 2018–2019-es idényben bemutatkozhatott az UEFA Ifjúsági Ligában és egy meccsen, csereként beállt a felnőtt portugál másodosztályban is a Benfica B-be. A lisszaboniak második csapatával edz, de bajnokikat főleg saját korosztályában, illetve az U23-as együttesben játszott. Az U19-es bajnokságban 11 mérkőzésen három gólt és hét gólpasszt ért el, de több 11-est is kiharcolt. 


NSO.hu